Dünyada En Zor Şey Çocuk Büyütmek

Duayen Gazeteci Hasan Özbek Yazdı..

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2012 14:23
Dünyada En Zor Şey Çocuk Büyütmek

Dünyada bana sorarsanız en zor şey nedir diye. ‘ÇOCUK BÜYÜTMEK’ tir. Bir çocuk hamur gibidir ona gerekli şekli veren ana- babadır.

Hal böyleyken yıllarca emekle büyütülen bu evlatlarını bir gün askere davul-zurna ile gönderiliyor. Aradan gün geçiyor şehit olarak cenazesi geliyor. Ana-baba yıkılıyor ömrü boyunca stres içinde yaşıyor ve her türlü hastalıklarla psikolojik durumlarla karşı karşıya kalıyor. 30 yıldır pkk terörü devam ediyor ha bugün ha yarın bitecek diye konuşmalar yapılıyor ama nafile…

Düşünelim evimizde fare var. Bunu yok etmek için fare deliğine ya ilaç koyarız yada tuzak kurarız her şey yerinde yok edilmelidir.
Isparta’da gerek Eğirdir ilçesinde gerekse merkezde askerlerimiz komando eğitimi görüyor %90 doğuya yani terör bölgesine gidiyor. O bölgenin coğrafi yapısını bilmiyorlar. Terör yıllarca o bölgede barınmış adeta mağaraları ezbere biliyorlar. Gelip vurup kaçıyorlar, inlerine saklanıyorlar. Esas olan o inlerdeki o bataklığı kurutmak kurutulmadığı müddetçe bu terörün önü alınmaz.

Bu teröre destek veren, silah veren devletlerle konuşularak bunun kökünü kazmak lazım.

Yazık oluyor. Anaya babaya, onların saçları bir gecede ağarıyor. Bir gecede yıllarca büyüttüğü oğlunu toprağa veriyor.

HAYAT BU KADAR KISA OLMAMALIDIR. HER İNSAN, HER DEVLET KENDİ MUKATTERATINI KENDİSİ YARATMALIDIR.

Hasan ÖZBEK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.