Dünyadaki Türklerin Sesini Duyuracak

Hollanda’dan AP ve Hollanda Parlamentosu Milletvekili adayı Osman Elmacı, T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu üyeliğine seçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2013 01:17
Dünyadaki Türklerin Sesini Duyuracak

Elmacı, dünyadaki Türklerin sesini Türkiye’ye duyuracak 70 kişiden biri…
Hollanda’dan Avrupa parlamentosu ( 2004) ve Hollanda parlamentosu ( 2006) milletvekili adayı, sendika yöneticisi, Hollanda Güller diyarı vakfı başkanı, hemşerimiz ( Isparta – Yalvaç) Osman Elmacı, Hollanda adına, T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu üyeliğine seçilerek dünyadaki Türklerin sesini Türkiye’ye duyuracak olan 70 kişiden biri oldu.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), çalışmalarında etkinlik ve verimliliği sağlayabilmek amacıyla oluşturduğu Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu'nun üyelerini belirledi.

TÜRKLERİN REFAH DÜZEYİNİ YUKARI ÇEKMEK
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Osman Elmacı, “Öncelikle beni bu göreve layık görenlere teşekkür ediyorum. Amacım Hollanda da bulunan Türklerin refah düzeyini yukarı çekmek onların Eğitim, işyeri ve sosyal hayatlarında karsılaştıkları sorunlarını yerinde tespit ederek çözüm önerileri ile birlikte bunu kurul içerisinde dile getirmek olacaktır. Isparta dan çıkan biri olarak ayrıldığım yerin vefa sorumluluğunu her zaman üzerimde hissettim. Ben 17 yasından beri Hollanda siyaseti, sendikal dünya ve Türk dernek ve kuruluşlarında aktif görevlerinde bulundum. Bir ayağım Türk toplumunda diğer ayağım Hollanda toplumu içersinde sürekli sosyal projelerde bulundum. Bu görevi etkin bir şekilde yapabilmem için vatandaşlarımın yardımına ihtiyacım olacak. Bunun için zaman zaman onlarla bir araya gelecek onlarla bu zamana kadar olduğumu diyalog içerisinde olacağım. Bu vesile ile Isparta’dan 2013 yılının tüm insanlığa daha fazla barış ve kardeşlik getirmesini dilerim.” Dedi.

ELMACI KİMDİR?
Elmacı halen, 13 yıldır, 1 milyon 200 üyeli FNV isçi sendikasında yönetici olarak çalışmakta.
Bunun dışında Hollanda ayrımcılıkla mücadele eden ve anayasal bir kurum olan Art.1 kurumunun Utrecht bölgesinde yılda 600.000 euroluk bir bütçenin yönetim kurulu başkanlığı, Rotterdam İslam üniversitesinin mütevelli heyet üyesi, Avrupa Türk demokratlar birliğinde (Hollanda) dış ilişkiler danışmanı yapmakta. Hollanda Türkiye arasında yetirim yapmak isteyen yatırımcılara da is geliştirme uzmanı olacakta danışmanlık yapan Elmacı, endüstri mühendisi evli ve bir çocuk babasıdır.

MERVE KAVAKÇI DA O KURULDA
Birçok kesimi çalışmalarına ortak etmeyi hedefleyen danışma kurulunda Merve Kavakçı İslam ve Muhtar Kent gibi isimler de bulunuyor. YTB tarafından belirlenen ve 70 kişiden oluşan danışma kurulunun onur üyelikleri yurtdışında yaşayan birçok ünlü ismine verildi.
Kurulun onur üyeliklerine ABD'den Merve Kavakçı İslam ve Muhtar Kent getirilirken, Almanya'dan Fuat Mansuroğlu ve Prof. Dr. Yaşar Bilgin onur üyesi oldu.

Bu kapsamda seçilen onur üyeleri şöyle:
''Merve Kavakçı İslam, Muhtar Kent (ABD), Fuat Mansuroğlu, Prof. Dr. Yaşar Bilgin (Almanya), Mehmet Ali Karamemiş (Avustralya), Ayhan Bakan (Avusturya), Prof. Dr. Cafer Özkul(Fransa), Turgut Torunoğulları (Hollanda), Remzi Gür (İngiltere), Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur (Kanada).''

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULU HAKKINDA ESASLAR
Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kuruluna ilişkin esaslar aşağıda belirtilmiştir:
a) Kurul; Başbakanın veya ilgili Bakanın başkanlığında, Başkan, Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri, Maliye, Milli Eğitim, Ulaştırma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Kültür ve Turizm bakanlıkları ile Gümrük Müsteşarlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının en az genel müdür düzeyindeki temsilcileri; Diyanet İşleri Başkanı, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği temsilcisi ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerlerin başkonsolosluklarına veya Başkanlığa, yönetmelikte belirtilen şartları haiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya kaybettirme halleri dışında vatandaşlıktan çıkanlar tarafından yapılan başvurular arasından Başkanın teklifi ve Bakan oluruyla dört yıllığına seçilecek kişilerden oluşur. Kurula, Bakan tarafından uygun bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile mesleki yapılanmalar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de davet edilebilir. Bakan, Kurul içinden üst ve alt kurullar ile ihtisas kurulları oluşturabilir.
b) Kurul kararları alınırken Dışişleri Bakanlığının görüşü öncelikle değerlendirilir.
c) Kurulun görevleri şunlardır:
1) Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının ve kaybettirme halleri dışında vatandaşlıktan çıkmış olanların sorunlarının tespiti ve yapılacak çalışmaların koordinasyonu ile ilgili olarak tavsiyelerde bulunmak.
2) Yurtdışında yaşayan vatandaşların ve kaybettirme halleri dışında vatandaşlıktan çıkmış olanların bulundukları ülkelerin sosyal ve ekonomik yaşamlarına eşit katılımlarını sağlayacak öneriler geliştirmek.
3) Yurtdışında yaşayan vatandaşların ve kaybettirme halleri dışında vatandaşlıktan çıkmış olanların Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanması gereken ihtiyaçlarını belirlemek, bu çerçevede yapılması gerekli kanuni ve idari düzenlemeleri tespit etmek.
4) Yurtdışında yaşayan vatandaşların ve kaybettirme halleri dışında vatandaşlıktan çıkmış olanların yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılık gibi akımlara duyarlılıklarını artırarak uluslararası kamuoyunda yapılması gereken etkinlik önerilerini görüşmek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.