Dünya’nın Bilim Üssüne Hoş Geldiniz

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ’nün şehrine her alanda akademik liderlik yapmaya hazır olduğunu ifade ederek “Isparta sadece bölgesinin değil dünyanın bilim üssü olacak” dedi.

Yayınlanma:
Dünya’nın Bilim Üssüne Hoş Geldiniz

“Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi” Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Konukevi’nde gerçekleşen toplantıda tanıtıldı. Tanıtım toplantısında SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İskender Akkurt ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 44.sü düzenlenen ve Isparta, Antalya, Konya, Burdur ve Denizli illerini kapsayan Isparta Bölgesinde açılacak olan “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi” hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Rektör İbicioğlu, sözlerine Süleyman Demirel Üniversitesinin şehrine her alanda akademik liderlik yapmaya hazır olduğunu ifade ederek başladı.

ISPARTA 34 PROJE İLE 5 İL İÇİNDE BİRİNCİ SIRADA YER ALIYOR
İbicioğlu, yarışmanın amacının ortaöğretim öğrencilerinin icat yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve onları bilimsel araştırma yapmaya teşvik etmek olduğuna dikkat çekti.

İbicioğlu, “Türkiye genelinde geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla farklı dallarda rehber öğretmenler eşliğinde ortaöğretim öğrencileri tarafından hazırlanan ve bu yıl Isparta Bölgesinden başvuran 477 projeden 89’u ön elemelerden geçerek sergiye çağrıldı. Isparta'dan 34, Antalya'dan 20, Denizli’den 17, Konya’dan 12 ve Burdur’dan 6 proje, Isparta’daki bölge sergisinde yer bulacak. Isparta 34 proje ile 5 il içinde birinci sırada yer aldı.” diye konuştu.

Başvurulan ve sergiye katılmaya hak kazanan projeler hakkında bilgi veren İbicioğlu, bu projelerin öğrencilerin özgün düşüncelerinin ürünü olduğuna dikkat çekerek, “projeler, öğrenciler tarafından şekillendirilmiş, öğretmenlerine danışarak ama kendi bilgi ve becerileri ile tamamlanan projeler” değerlendirmesinde bulundu. İbicioğlu, Isparta bölgesinde ve diğer 11 bölgede finalist olarak belirlenen projelerin Final Yarışması için Ankara’ya davet edileceğini bildirdi.

DOĞRUDAN ÜNİVERSİTEYE YERLEŞME FIRSATI
İbicioğlu, yarışmada başarılı olan öğrencilere ve danışman öğretmenlere para ödülü verileceğini, öğrencilerin YGS’de bir kereye mahsus olmak üzere yarışmada aldıkları dereceyle orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanabileceklerini açıkladı.

İbicioğlu, başarılı bulunan projeler arasından belirlenerek yurtdışında yapılacak proje yarışmalarında derece alan öğrencilerin de ek katsayı ve doğrudan yerleştirilme ile TÜBİTAK Lisans Burs Programı’ndan yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.

ŞEHRİN HER ALANINA BİLİMSELLİĞİ YAYACAĞIZ
“Isparta sadece bölgesinin değil dünyanın bilim üssü olacak” diyen İbicioğlu üniversitenin, ilim şehri olma yolunda ilerleyen Isparta’nın kılcal damarlarına inerek her alana nüfuz ederek bilimselliği yayacağını vurguladı. İbicioğlu, konuşmasının akabinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi” 25- 28 Mart 2013 tarihleri arasında açılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.