'Dünya’nın En güzel Gülü, Isparta Gülüdür'

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, S.S. 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek şehre yeni kazandırılan otobüslerin yan cephelerine Ajans32 Reklam Bölümü tarafından yapılan gül işleme çalışmalarını yerinde gördü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2011 17:59
'Dünya’nın En güzel Gülü, Isparta Gülüdür'

Isparta Belediye Başkanı  Yusuf Ziya Günaydın, S.S. 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek şehre yeni kazandırılan otobüslerin yan cephelerine Ajans32 Reklam Bölümü tarafından yapılan gül işleme çalışmalarını yerinde gördü.

Gece geç saatlerde Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin işletme alanına gelen ve burada bir süre otobüs şoförleriyle de sohbet eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şu ana kadar, şehre kazandırılan yeni araçlardan 50’sinin Isparta gülü ile cephe giydirmelerinin yapıldığını söyledi. Belediye Başkanı Günaydın, Isparta gülünün Dünya’da tek olduğunu belirtirken, 2011 gül sezonunda çekilen 5 bin fotoğraf karesi arasından seçilen güllerin her biri ayrı ayrı tasarımlarla halk otobüslerine uygulandığını dile getirdi. Halk Otobüslerinde gerçekleştirilen uygulamanın bir benzerinin ve daha yoğun bir uygulamanın şehirlerarası otobüs seferleri yapan firmalarda da kullanılmasını arzu ettiğini kaydeden Başkan Günaydın, yine kentin gül heykelleri ile donatılacağını ve bunun yanı sıra da bazı binaların dış cephelerinin de Isparta gülleri ile cephe giydirmesi yapılabileceğini aktardı.

‘Gülü biz sadece dikerek, bitkisel olarak gösterebileceğimizi zannediyoruz’ diyen Günaydın, farklı şehirlerden Isparta’ya gelen insanların şehirde gül görmek istediğini ancak bunun gül mevsimi haricinde gerçekleştirilemediğini ifade ederek, “Bu istek ve arzuları bu şekilde otobüslerimiz sayesinde sağlayacağız” dedi.

Isparta halkına kazandırılan yeni halk otobüslerinin 16 Ekim 2011 Pazar günü Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, belediyenin toplu temel atma ve açılış törenleri ile birlikte de fiilen startının verileceğini ifade eden Günaydın, “Bu yeni otobüslerimiz şimdiden halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, S.S. 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni ziyaretinde konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şu görüşlerde bulundu:

“Uzun zamandan bu yana halk otobüslerimize, beyaz üzerine Isparta güllerini koyma çalışmamızı sürdürdük. 50 aracımızda bu işlemi bitirmek üzereyiz. Bu güller bu sezonun gülleri. 5 bin kare içerisinden seçilen güllerimizi bugün otobüslerimizin yan cephelerine işliyoruz. Bundan sonra tüm otobüslerimiz değiştirilerek yeni modellere geçiliyor ve üzerlerine ayrı Isparta gülleri işleniyor.

Isparta gülünün ayrı bir özelliği var. Dünya’nın en güzel gülü, Isparta gülüdür. Biz bugüne kadar güllerimizi işledik adına gülsuyu, gülyağı dedik. Yalnız bu gözle baktık. Tabi ki, gülsuyu ve gülyağı da çok güzel. Isparta gülü hariç, dünyadaki diğer güllerin tamamı birbirine benzer. Ancak milyonlarca açan Isparta gülümüzün her biri farklı bir tasarımla yaratılmıştır. O açıdan bu gül Dünya’da tektir ve en güzel güldür. Bu güzelliğimizi göstermek için otobüslerimizin tamamına bu güllerimizi yerleştirmek istiyorum. Isparta’mızın simgesi gül olmalı. Ayriyeten gül heykelleri yapma hususunda çalışmalarımız var. Büyük, temsili gül heykelleri yapıp Isparta’mızın tanıtımını yapmak istiyoruz. Şu anda 28 metre yüksekliğinde Isparta’mızı simgeleyecek gül heykelleri yapmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlamak ve şehrimizin en güzel yerlerinde ve yapılarımızda yer aldırmak gayretindeyiz.

Bir diğer aşama olarak da bu güllerimizin daha zenginleşmiş şeklini şehrimizden hareket eden şehirlerarası otobüslerimizde de uygulanmasını istiyoruz. Bu gülümüzü bu yolla tüm Türkiye’ye tanıtma çabasındayız. Bunun için de şehirlerarası otobüslerimiz için yeni tasarımlar hazırlıyoruz. Bir Diyarbakır otobüsü geçtiği zaman bir karpuz dilimiyle Diyarbakır olduğunu anlatıyor. Ama bizim bu kadar güzel bir değerimiz varken, şehirlerarası otobüslerimizde gül resmi yok.

Daha sonrada Isparta’mızda bulunan bazı binalarımızın cephesini tamamen büyük güllerle kaplanmasını istiyorum. Artık Isparta’nın, gül simgesinin heykellerde, araçlarda, binalarda görülmesini istiyorum. Gülü biz sadece dikerek, bitkisel olarak gösterebileceğimizi zannediyoruz. Dışarıdan gelen insanlarımız her an Isparta’da gül görmek istiyor. Bu tip istekler bize geliyor. Bu istek ve arzuları bu şekilde sağlayacağız”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum