Dünyanın en küçük android'i üretildi

Norveçli FXI Şirketi, sadece 21 gram ağırlığında ve bir USB bellek boyutundaki dünyanın en küçük android işlemcili bilgisayarını üretti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2012 10:44
Dünyanın en küçük android'i üretildi

Şirket, 199 dolar (yaklaşık 350 TL) artı vergi fiyatıyla satılacak olan bilgisayarın Mart ayı içerisinde piyasada olacağını duyurdu.

Birkaç ay önce dünya lansmanı yapılan ancak henüz piyasada yer alamayan dünyanın en küçük android işlemcili bilgisayarı Cotton Candy (Pamuk Şeker) Barcelona'nın ev sahipliği yaptığı Dünya Mobil Kongresi'nde yeniden görücüye çıktı. Sadece 21 gram ağırlığında olan ve görünüşü bir USB belleği andıran dünyanın en küçük bilgisayarı, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemciye sahip.

Android 2.3 uyumlu olan ancak Android 4.0 güncellemesi de mevcut olan FXI Cotton Candy, USB 2.0 giriş ve HDMI 2.1 çıkış birimlerini debarındırıyor. Wi-fi ve Bluetooth özelliklerine de sahip olan Cotton Candy ayrıca yüksek kaliteli görüntüleri çözmeye de imkan sağlıyor.

Kullanımı için ise sadece bir ekran ve fareye ihtiyaç duyulan FXI Cotton Candy'nin önümüzdeki haftalarda 199 dolar (yaklaşık 350 TL) artı vergi fiyatıyla teknoloji raflarındaki yerini alacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji