Dünyanın Konuştuğu Beslenme Türü

Uzmanlar Akdeniz tipi beslenmenin sırlarını, faydalarını araştırmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2013 18:31
Dünyanın Konuştuğu Beslenme Türü

Louisiana Üniversitesi’nden araştırmacılar neden Alzheimer hastalığının, neden Akdeniz Ülkelerinde daha az görüldüğünü anlamak için araştırma yaptı. Araştırmacılar ayrıca zeytinyağının hafızayı korucuyu etkisi olup olmadığının üzerinde çalıştı. Daha önceki araştırmalarda işlenmemiş zeytinyağında bulunan oleokantal isimli maddenin sinir hücrelerini Alzheimer’ın zararlarından koruduğu ortaya çıktı.

BEYİNDEKİ PROTEİNLERİ ETKİLİYOR
Bilim adamı Amal Kaddoumi oleokantalın, Alzheimer üzerinde rol oynayan amiloid beta seviyelerini düşürdüğünü belirtti. Araştırmacılar araştırma farelerine günde iki doz oleokantal enjekte etti ve beyin hücrelerinde protein ve enzim seviyelerini yükselttiği ortaya çıktı. Araştırma sonuçları ASC Chemical Neuroscience Dergisi'nde yayınlandı.

Ayrıca yapılan diğer araştırmalarda Akdeniz tarzına yakın bir beslenme ile kadınların iskelet sistemlerinde birtakım farklılıklara rastlayan bilim adamları, kemik sağlığını da vurgulayarak, kemikler için en yararlı maddelerin kalsiyum ve fosfor olduğunu bunların ise genelde balıklarda yer aldığını belirtiyorlar. Bunun dışında vitaminler, proteinler ve diğer minerallerin ise kemikleri korumak adına gerekli olduğu belirtiliyor. Akdeniz yiyecekleri türüne yakın bir beslenme alışkanlığı kemikler üzerinde oldukça etkili bir gelişim ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.