Dünyanın Renkleri Isparta'da Sergilenecek

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) eğitim gören 33 ülkeden yaklaşık 500 öğrenci, Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından..

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2012 10:15
Dünyanın Renkleri Isparta'da Sergilenecek

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) eğitim gören 33 ülkeden yaklaşık 500 öğrenci, Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından 18-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek "Dünyanın Renkleri Isparta'da Buluşuyor" etkinliğinde ülkelerine ait kültür, örf ve adetleri Ispartalılarla paylaşacak.

Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Bülent Gezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, farklı coğrafyalardan üniversite eğitimi almak için Türkiye'yi tercih eden misafir öğrencilere yönelik gönüllü çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının evrensel kardeşlik bilincine sahip, temel dini bilgiler açısından donanımlı, modern dünyayı ve dünya sistemini tanıyan öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirten Gezer, "Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilerin organizasyon kabiliyeti yüksek, ülkesinin durumunun ve ihtiyaçlarının farkında, İslam kültür ve tarihinin ana hatlarına vakıf, farklılıklara karşı müsamahalı birer gönüllü medeniyet elçisi olarak ülkelerine dönmeleri temel gayemizdir" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 33 farklı ülkeden 500'den fazla öğrenci bulunduğunu bildiren Gezer, "Dünyanın Renkleri" diye isimlendirdikleri farklı dil, etnik köken ve dine sahip bu gençlerin kendi kültürlerini Isparta halkıyla paylaşmaları için çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Bülent Gezer, etkinliğin 18-19 Mayıs tarihlerinde düzenleneceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.