Dünyayı Kurtaracak Proje Konferansı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Dünyayı kurtaracak Proje Konferansı"nı, Isparta Merkez Ülkü İlköğretim Okulu Teknoloji Tasarım Dersi Öğretmeni Filiz Demer verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2012 11:15
Dünyayı Kurtaracak Proje Konferansı

İl Mili Eğitim Müdürlüğü, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi ve İstiklal Marşı ve Esrarı Derneği tarafından düzenlenen ve "Milyonlarca insan aç kalacak. Tehlikenin farkında mısınız" sloganıyla duyurulan "Dünyayı Kurtaracak Proje Konferansı" yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Dünyayı kurtaracak Proje Konferansı"nı, Isparta Merkez Ülkü İlköğretim Okulu Teknoloji Tasarım Dersi Öğretmeni Filiz Demer verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Aydın Çalışkan, konferansın önemine değinerek, "Dünya'da açlıkla mücadele eden 1 milyar insan var. Bu 1 milyar insana ucuz ama kaliteli gıda vermeye çabalıyoruz. Son yıllara ihracatımız ithalatımızı geçti. Fabrikanızı ve evinizi her yere kurabilirsiniz, ama tarım alanlarını her yere kuramazsınız. Su kaynaklarını çok iyi kullanmalıyız. Gelecek nesillere iyi şeyler bırakmalıyız. Çevreye duyarlılığımızı iyi göstermeliyiz" dedi.

Konferansı veren Isparta Merkez Ülkü İlköğretim Okulu Teknoloji Tasarım Dersi Öğretmeni Filiz Demer, ise gelecekteki sorunların şimdiden üstlenilmesi gerektiğini ifade ederek, "Şimdiden çevre kaynaklarını iyi kullanıp çoçuklarımıza onların da torunlarımıza iyi şeyler bırakmasını sağlamalıyız. Verimli tarım arazilerimiz sürekli azalıyor. İlköğretim 6. sınıf Öğrencilerim bu sorunu görerek bu işi üstlendiler. Bazı okullarda anlattılar. Sizlerin yardımlarıyla bu sorumluluk daha da yayılacak" diye konuştu.

İskan yerlerinin tarım arazilerini daralttığını belirten Filiz Demer, şunları kaydetti: "Bu arazilerin korunması görevi bize düşmektedir. Bu sit alanları iskana açılmamalıdır. Günde 405 kilometre araziyi kaybediyoruz. 455 milyon insan yatağa aç giriyor. Her yıl açlıktan 5 milyon çocuk ölüyor. Bugüne kadar bizim çocuğumuz açlıktan ölmedi. Ölen ve aç kalanları kendimize sorgulamalıyız. Onların sesi olmalıyız. Üzerimize düşen her şeyi yapmalıyız. O yüzden bu projeye destek vermeliyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum