Durmak Yok Nöbete Devam

İkinci Bir Emre Kadar; Durmak Yok Nöbete Devam

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2016 09:48
Durmak Yok Nöbete Devam

Sağcısı solcusu, AK Partilisi CHP’lisi, Türkü Kürdü, Alevisi Sünnisi… Tekmil millet FETÖ’nün kanlı darbe girişimine karşı Demokrasi Nöbeti’ne devam ediyor. Nöbetteki vatandaşlar, “2. bir emre kadar milletçe meydanlardayız” mesajı verdi.

FETÖ'nün darbe girişiminin 13. Gününde de Ispartalı vatandaşlar meydanları terk etmeyerek, ‘Demokrasi nöbeti’ni sürdürüyor. Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce kişi, kanlı darbe girişimini protesto ediyor.

Devletin hemen hemen tüm kademelerine çöreklenen Fethullahçı Terör örgütü (FETÖ), Paralel Devlet Yapılanması (PDY) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin bugün 14. Günü. Geride kalan 13 günde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk gece yaptığı çağrı üzerine ülkenin tüm illerinde olduğu gibi Isparta’da da Cumhuriyet Meydanı insanlarla her gün dolup taşıyor.

FETÖ’YÜ LANETLİYORLAR
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi 13. Günü olan önceki akşam da Cumhuriyet Meydanında bir kez daha protesto edilerek lanetlendi. Meydanda ‘demokrasi nöbeti’ne katılanlar, ‘Darbecilerden hesap sorulsun’, ‘Millet burada, darbeciler nerede’, ‘İdam geri gelsin’ şeklinde sloganlar attılar.

“DARBECİLERE KARŞI
MİLLETİMİZ DESTAN YAZDI”
Her akşam olduğu gibi, demokrasi nöbetinin 13. Gününe de Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun ve İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat katıldı. Başkan Bolat, 15 Temmuz'da vatandaşların destan yazdığını söyledi. Darbeye karşı duranların yeni ufuklar açtığını aktaran Bolat; “Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenlere, yüce milletimiz fırsat vermemiştir. Bakın tüm illerde olduğu gibi ilimiz Isparta’da da bu meydanı dolduran binlerce vatandaşımız siyasi düşünceleri bir tarafa bırakarak, 'önümüzde hiçbir engel duramaz' diyerek buraya gelip demokrasi nöbeti tutuyor.



“CUMHURBAŞKANIMIZ TAMAM
DİYİNCEYE KADAR BURADAYIZ”
İşte insanları bir araya getiren bu birliktelik takdire şayan bir harekettir. O darbe gecesi yani lanet gecede insanlarımız yürekleriyle tankların silahların önüne çıkmış, bir kısmı şehit olurken, bir kısmı da gazi olmuştur. Ben vatanı için ölümü göze alan tüm vatandaşlarımızı kutluyorum. Çanakkale’de destan yazan neslin torunları olduğunuzu bir kez daha göstermişlerdir. Biz de Isparta olarak ve Isparta’nın yöneticileri olarak Valisinden siyasi parti başkanlarına kadar her akşam buradayız ve demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ne zaman ‘tamam’ derse o zaman nöbete son vereceğiz. Cumhurbaşkanımız tamam diyinceye kadar nöbetimiz sürecektir.

“DARBECİLERİN İDAMLA
YARGILANMALARINI İSTİYORUZ”
Cumhuriyet Meydanında ‘Demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşlar ise konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Polislerimizle askerlerimizi karşı karşıya getiren vatan hainlerinin en ağır şekilde cezalandırmasını istiyoruz” dediler.

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ
Meydanda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar tekbir getirerek, darbe girişimine tepki gösterip darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua ettiler.



KONVOY, MEYDANDAKİLERE DESTEK VERDİ
Öte yandan, Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce vatandaşın yanı sıra yüzlerce vatandaş da araçlarına binerek ve araçlarına Türk Bayraklarını takarak konvoy oluşturup şehri dolaştılar. Cumhuriyet Meydanının yanındaki Zübeyde Hanım Caddesinden araçlarıyla geçen sürücü vatandaşlar da korna çalarak, alandakilere destek verdi.

DEMOKRASİ NÖBETİ
TUTANLARA İKRAM
Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli tarafından çay ikramında bulunulurken çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dernekler de vatandaşlara su, çay, simit ve ayran gibi çeşitli yiyecek ikramlarında bulundular.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.