E-Haciz Geliyor!

3 milyonu aşkın araç sahibine e-haciz geliyor. Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile, Motorlu Taşıtlar Vergisi borçları e-haciz yöntemiyle tahsil edilecek. Vergileri ödemek içinse son gün 31 Ocak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2013 12:21
E-Haciz Geliyor!

3 milyonu aşkın araç sahibi için e-haciz yolda! Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni ödemeyen ya da ödeyemeyen araç sahiplerine haciz gelecek. Eğer borçlar ödenmezse hükümet borçları e-haciz yöntemiyle tahsil edilecek.

E-haciz düzenlemesi, Motorlu Taşırlar Vergisi'nin ilk taksidini ödeme süresine çok kısa bir süre kala, Maliye Bakanlığı'ndan geldi.

Maliye Bakanlığı, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezalarını ödemeyen veya ödeyemeyen sürücüleri, Şubat ayından itibaren mercek altına alacak.

Araç sahiplerine uygulanması planlanan yaptırımlar arasında, trafik kontrollerinde araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezalarının sorgulanması da yer alıyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi borçlarını ödemeyen araç sahipleri, yazılı olarak uyarılacak. Araç sahiplerine kısa mesajla da ödeme daveti yapılacak. Bunların ardından borcunu ödemeyenlerle ilgili haciz işlemi başlatılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.