Ebru Topluluğu'ndan Vali Oğuz'a Ziyaret

Süleyman Demirel Üniversitesi ‘Ebru Topluluğu’ öğrencileri Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2012 15:11
Ebru Topluluğu'ndan Vali Oğuz'a Ziyaret

8 Eylül 2012 tarihinde İstanbul’da yapılan Dünya Ebru Günleri Yarışmasında SDÜ Ebru Topluluğu olarak alınan birincilik ödülünü Vali Memduh Oğuz ile paylaşmak istediklerini belirten öğrenciler; “Sayın Valim bu yıl İstanbul’da yapılan Dünya Ebru Günleri yarışmasında Yıldız Teknik Üniversitesi Plastik Sanatları Topluluğu ile birlikte Süleyman Demirel Üniversitesi Ebru Topluluğu olarak birincilik ödülünü aldık. Daha önce yapmış olduğumuz çalışmalarımızda bizlere hep destek verdiniz, her çalışmamızda yanımızda oldunuz, onun için bu ödülü sizinle paylaşmak istedik, kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz” dediler.

Ebru topluluğu olarak ilimizde bulunan bazı kamu kurum ve kuruluşlarda ebru gösterileri yapmak istediklerini belirten Öğretim Görevlisi Ünal Erdinç; “Sayın Valim sizlerin destekleriyle ilimizde ebru günleri düzenlemek istiyoruz. Öncelikle valilik çalışanlarıyla bir etkinlik, bir gösteri yapmak istiyoruz. 80 üyeden oluşan ebru topluluğu olarak Isparta gülünü ebru ile birleştirmek istiyoruz” dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Memduh Oğuz; “Öncelikle bu başarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Yapmış olduğunuz bu güzel çalışma Isparta’nın sosyal ve kültürel hayatına önemli katkısı olmaktadır. Azerbaycan’da buna ince sanat diyorlar ve bu sözü ben çok seviyorum. Gerçekten sanatla ilgilenen herkes hayata daha farklı bakıyor, ruhunda bir incelik oluşuyor.

Yapmak istediğiniz ebru çalışmalarında bize bir görev düşerse memnuniyetle katılırız. İnşallah birlikte güzel gösteriler yaparız” dedi.
Ziyarette topluluk üyeleri Vali Oğuz’a geleneksel tezhip sanatıyla yapılmış battal ebru tablosu hediye ettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.