Eczacılar Hastalara 'Sağlık Danışmanlığı' Yapacak

Eczacılar, diyabet, hipertansiyon, astım ve sigara bırakma, bıraktırma konusunda danışmanlık yapacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2016 10:53
Eczacılar Hastalara 'Sağlık Danışmanlığı' Yapacak

Türk Eczacıları Birliğinin Sağlık Bakanlığı ile imzalayacağı protokolle eczacılar, diyabet, obezite, hipertansiyon, astım ve sigara bıraktırma konusunda danışmanlık yapacak. 'Akıllı eczane' ismi verilen proje eczacılar tarafından da olumlu karşılanıyor.

Söz konusu uygulamanın Avrupa ülkelerinde de yapıldığını aktaran Garğın, "Vatandaşa, kamuya ve devlete katkı olması açısında bu kararı önemsiyoruz. Sağlık Bakanlığı ile bir protokol imzalayacağız. Yurt dışından aldığımız akılcı eczane modülleri var. Bunlar hipertansiyon, diyabet, astım, sigara bıraktırma modülleri. Sağlık Bakanlığı da bu modüllere kendi eğitimcileri ile birlikte katkı sunacak ve eczanelere sertifika verecek. Eğitimleri akademisyenler verecek, sertifikalar Sağlık Bakanlığı onaylı olacak. Böylece, eczacılar kronik hastalıklarda önemli rol oynayacak. Astım, hipertansiyon gibi rahatsızlıklar rahatsızlıklarla ilgili danışman olabilecekler. Vatandaşa ilaçları nasıl kullanmaları gerektiği ve bu ilaçların takibi konusunda bilgi verebilecekler." dedi.

İLK UYGULAMA DİYABET VE HİPERTANSİYON HASTALARINA YÖNELİK OLACAK

Uygulamanın ilk ayağında hastalara diyabet ve hipertansiyon hastalıklarında danışmanlık yapacaklarını dile getirin Garğın, hipertansiyonla ilgili eczaneye giren 45 yaşındaki hastaların tansiyonlarının ölçülerek kayıt altına alındığını, yüksek tansiyonu çıkan kişileri hekime yönlendirildiklerini sözlerine ekledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.