Eczacılar Vali Oğuz'u Ziyaret Etti

Eczacılar Haftası kapsamında Isparta-Burdur Eczacılar Odası yönetimi Isparta Valisi Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2011 13:44
Eczacılar Vali Oğuz'u Ziyaret Etti

Eczacılar Haftası kapsamında Isparta-Burdur Eczacılar Odası yönetimi Isparta Valisi Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Isparta-Burdur Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, bilimsel eczacılığın 172. yıl dönümünde toplumda ilaç kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi Eczacıların sağlık danışmanlığı yaparak toplumda saygın bir yere sahip olduklarını belirten Vali Memduh Oğuz ise, “Eczacılık diğer mesleklerden biraz farklı. Sadece ilaç satmıyor, danışmanlık hizmeti de veriyorsunuz. Vatandaşlar size çok güveniyor. Hatta hekimini bile sizinle test ediyor. Sizden görüş alıyor. Halkımız sizlere hep itimat etti” diye konuştu.

Günümüzde oldukça yaygın olan bazı gıda takviyeli ürünlerin ilaç diye piyasaya sunulmasından

Rahatsızlık duyduğunu belirten Vali Oğuz, “Gıdalar hasta olmadan önce bizi hastalıktan korumak için tüketilmeli. Toplumun sağlığını tehdit eden hekimlik dışı uygulamalar ağırlıklı görülüyorsa bu yanlıştır. Bir iddiayı ilaç gibi sunamazsınız. Bizlerin yolunu aydınlatan ilimdir” dedi.

Eczacılar Vali Memduh Oğuz'u kan bağışlama etkinliklerine davet etti. Vali Oğuz ise kısa bir süre önce kan verdiğini belirterek, “Aradan 3 ay geçmesi gerekiyormuş. Bundan böyle düzenli olarak kan vereceğim. Verdiğiniz kanın bir hastada kullanılmasından sonra size 'Verdiğiniz kan bir insanın kurtulmasını sağladı' diye mesaj geliyor. Kan vermenin hem psikolojik hem de fizyolojik yararı var” ifadelerini kullandı.

ECZACILARDAN VALİ OĞUZ'A ZİYARET

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.