Eczacılardan Başkan Günaydın'a Ziyaret

Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın ve yönetim kurulu üyeleri ile Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ramazan Ziya Örmeci, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 15:18
Eczacılardan Başkan Günaydın'a Ziyaret

Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın ve yönetim kurulu üyeleri ile Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ramazan Ziya Örmeci, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

14 Mayıs’ta Eczacılık Günü’nü kutlayacaklarını belirten Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın bir hafta boyunca şehirde çeşitli etkinliklerde bulunacaklarını aktardı. Garğın, Belediye Başkanı Günaydın’ın geçen yıl düzenledikleri kan bağışı kampanyasında kan verdiğini ve bu yılda Günaydın’ı kan bağışında bulunmaya davet etti.

14 Mayıs Eczacılık Günü ve sonrasında düzenlemek istedikleri sosyal faaliyetlerden bahseden ve bu konuda Başkan Günaydın’dan destek talebinde bulunan Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, bitkisel ürünlerin kullanımı ile ilgili olarak bir panel düzenlemek istediklerini söyledi. Panel için Kültür Sineması’nın tahsisi talebinde bulunan Garğın ayrıca, düzenlenecek olan faaliyetler için tanıtım ve duyuru noktasında Belediye Başkanı Günaydın’dan taleplerde bulundu.

Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın atık kâğıt, atık pil ve kullanılmayan ilaçların toplanması noktasında projeler yaptıklarını ve uygulayacaklarını belirterek, “Kağıdın geri kazanımı noktasında sizlerden katkı bekliyoruz. Evlerimizde kullanılmayan birçok atık ilaç var bunların toplanması noktasında çalışmalarda bulunacağız. Bu ilaçlarında uygun şartlarda imhası noktasında sizlerden destek istiyoruz. Türkiye’de örnek projeler uygulamak istiyoruz” dedi.

Toplum için yararlı olacak her türlü projenin destekçisi olacaklarını aktaran Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da “Biz toplum için varız” şeklinde konuştu.

Bitkisel ürünlerin kullanımı ile ilgili olarak düzenlenecek olan panelle ilgili yer tahsisinin yapılacağını duyuran Başkan Günaydın, “Sizlere çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Bitkisel ürünlerin daha bilinçli bir şekilde kullanılması için yapmayı düşündüğünüz paneli destekliyorum ve bu panelin devamı noktasında da yardımcı olalım. Belediye olarak ortak işbirliğine hazırız” dedi.

Eczacılar Odası Başkanı Garğın’ın ‘kan bağışı’ davetini de memnuniyetle karşılayan ve bu yılda kan bağışında bulunacağını ifade eden Başkan Günaydın, atıkların toplanması ve bertarafı noktasında da hassas olduklarını ifade etti. Günaydın, biyolojik kirlenme karşısında doğanın kısmen kendi kendisine bu kirlenmeyi çözebildiğini ancak, kimyasal kirlenmenin ise ciddi sıkıntılar oluşturduğuna dikkat çekti.

Belediye olarak tıbbi atıkların uygun şekilde toplandığını ve yine aynı şekilde yüksek ısı ile bir dizi uygulamalar sonrasında bertarafını yaptıklarını söyledi. Günaydın, “Çevre konusunda çok hassasız. Doğa ve çevreye karşı hepimizin duyarlı olması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.