Efe Kaan'ın Çağrısına Kulak Verin!

Beni ve Başka Otizmli Çocukları Okulda Dışlamasınlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2019 09:36
Efe Kaan'ın Çağrısına Kulak Verin!

13 yaşındaki Efe Kaan Aslan, daha önce eğitim gördüğü okulda istenmediğini ve bu konuda dilekçe verildiğini ileri sürerek, "Beni ve başka otizmli çocukları okulda dışlamasınlar. Eğitim alabilelim, başkaları da eğitim alabilsin. Ben eğer otizmli olmasaydım, normal bir çocuk olsaydım, büyüyünce eğitim alıp, okuyup, Amerika’da çocuklar için oyun tasarlayacaktım” dedi.

Efe Kaan Aslan’ın annesi Neşe Bahadur ise “Biz, otizmli bir aileyiz. 3 yaşından itibaren oğlumun otistik olduğunu öğrendik. Bununla beraber, tedavilerimiz, ilaçlarımız ve özel eğitim sürecimiz devam etti. Biz, daha önce İzmir’de yaşıyorduk. Oğlum ve ben beraber buraya taşındık. Oğlum, normal kaynaştırma sınıfında kaynaştırma öğrencisi olarak, İzmir’de 4 sene boyunca eğitim öğretim hayatımıza devam ettik. Daha sonra buraya geldik. Ortaokulumuza kaynaştırma sınıfında devam etmek istedik. Ama ne yazık ki otizmi tanımayan bireyler, kabullenemediler bizi ve okuldan göndermek için çeşitli çeşitli oyunlara başvurdular” diye konuştu




“3 yıl olmasına rağmen hala onu anımsıyor”
“Yaklaşık 3 yıl önce bazı şeyler yaşandı. 3 sene oldu ama Efe hala hafızasından atamıyor bu olayı” diyerek sözlerini sürdüren anne Bahadur, “Bizim gibi hassas çocuklar, bunu zihniyetlerinde sürekli barındırıyorlar. Ama biz gibi kolayca kulak arkası atamıyorlar. O yüzden Efe, o okulun kenarından bile geçse, 3 yıl olmasına rağmen onu anımsıyor. Şu an örgün okul ama biz alt sınıf olarak devam ediyoruz. Biz, normal öğrencilerle kaynaşmamız gerekirken, kaynaşamıyoruz. Kendimi gibi olan çocuklarla bir yere atılıyoruz, burada eğitim öğretim görüyoruz. Bence, kaynaştırma sınıfı olarak çoğaltılması lazım. Öğretmenlerin, idarecilerin bilinçlendirilmesi lazım ki, biz dışlanmayalım” ifadelerini kullandı.

Aksaray’da geçtiğimiz günlerde yaşanan olayları değerlendiren Bahadur, normal çocuk sahibi ailelere düşen en büyük görevin, otistik ve diğer çocuklara karşı nasıl davranmaları gerektiğini öğretmeleri olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.