EGİAD, TUGİK Başkanı Erkan Güral’ı Ağırladı

Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD), Türkiye Genç İş Adamları Derneği Konfederasyon Başkanı Erkan Güral’ı Eğirdir’de ağırladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2014 14:53
EGİAD, TUGİK Başkanı Erkan Güral’ı Ağırladı

Eğirdir Mavigöl Otelde düzenlenen Kahvaltı Programına Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Genel Sekreter Demokan Eren, Yalvaç Genç İş Adamları Derneği (YALGİAD) Başkanı Mücait Çetiner ve Yönetim Kurulu Üyeleri, EGİAD Başkanı Osman Gök ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Programa ilerleyen dakikalarda Eski Milletvekili Mehmet Emin Bilgiç, AK Parti Eğirdir Belediye Başkan Adayı Veli Gök ve daha sonra Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’da katıldı.

EGİAD’TAN GÜRAL’A TAM DESTEK

Programın Açılış konuşmasını yapan EGİAD Başkanı Osman Gök “ TÜGİK Genel Başkanımız ve genel Sekreterimizi burada ağırlamak bizim için bir onurdur. Genç Girişimci İş adamları derneği olarak bizleri Eğirdir’e kadar gelerek yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederiz. 1 Martta yapılacak olan Genel Başkanlık seçiminde Başkanımız Erkan Güral bey’i sonuna kadar desteklediğimizi belirterek, Ankara’da olacağız” dedi.

GÜRAL “'DAHA ETKİN VE GÜÇLÜ BİR TÜGİK OLACAK'

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, TÜGİK'in yeni dönemdeki farklılıklarından birinin de komiteler olacağını belirterek, federasyona bağlı üyelerden oluşacak komitelerin, Türkiye gündemine ilişkin ve sektörel bazda çalışmalar yaparak faaliyetlerini sürdüreceğini bildirdi.

Güral, açıklamasında, konfederasyona bağlı federasyon ve dernek başkanlarının, 1 Mart'ta yapılacak genel kurul öncesi Türkiye’yi dolaşarak üyeleri ile bir araya geldiğini, toplantılarda daha etkin ve güçlü bir TÜGİK'in startının verildiğini ifade ettiğini söyledi. Başkanlar toplantısının büyük önem taşıdığını belirten Güral, seçim tarihlerinin sistematik şekilde gerçekleşmesi için çalışma yapacaklarını kaydetti.

TÜGİK ve organlarını daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak için yoğun çalışma içine gireceklerini ifade eden Güral, "TÜGİK'in yeni dönemdeki farklılıklarından biri de komiteler olacak. TÜGİK'e bağlı federasyon ve derneklerin üyelerinden oluşacak komiteler, Türkiye gündemine ilişkin ve sektörel bazda çalışmalar yaparak faaliyetlerini sürdürecek"
değerlendirmesinde bulundu.

1 Mart'tan sonra daha aktif ve güçlü bir TÜGİK'in Türkiye gündemini belirleyen çalışmalar yapmayı sürdüreceğini belirten Güral, şunları kaydetti: "Yeni dönemde ele alacağımız en önemli konulardan biri kadın girişimciliği olacak. Bununla ilgili olarak çok önemli projeler hazırladık. Diğer yandan toplumsal yarar sağlamak amacıyla TÜGİK, federasyonlar ve dernekleriyle beraber ortak sosyal sorumluluk projeler hazırlığı içine girecek. Bu projeler tüm yurtta güçlü bir etki bırakacak. Genel kurulumuz konfederasyonumuz için bir milat olacak. Bundan sonraki sürecin çok daha etkin olacağını ifade etmek isterim” dedi.

TÜGİK GENEL BAŞKANINDAN VELİ GÖK’E TAM DESTEK

Ayrıca Güral konuşmasında “ Ben Kütahyalıyım yani Eğirdir’e çok yakınız. Eğirdir’in gizli kalmış bir cennet olduğunu düşünüyorum. Buradaki turizm potansiyelini ülkeye hatta ülke dışına taşıdığımızda Eğirdir ekonomisine büyük katkı sağlayabileceğimize inanıyorum. Ben Ak Parti Belediye Başkan adayımız Veli gök’e çalışmalarında başaruılar dileyerek Eğirdir ekonomisinin gelişmesinde üyelerimiz ve konfedarasyon olarak her zaman destek vereceğimizi belirtmek isterim. Eğirdir Kıymeti bilinmesi gereken bir yer. Biz her zaman Veli beyle çalışmaya hazırız. Eğirdir Genç Girişimci İŞ adamları Derneği üyelerimizi ve Başkanımız Osman Gök’ü 1 Martta yapılacak olan Başkanlık seçiminde aramızda görmekten mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

VELİ GÖK: “ GENÇ İŞ ADAMLARININ DESTEĞİ
VE BİLGİSİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Ak Parti Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ise konuşmasında “Sivil Toplum Kuruluşları ve derneklerin hayat kalitesini, refahını nasıl ileriye götürebiliriz hedefi ile çalışması gerektiğine inanıyorum ve bunun için çaba sarf ettiklerini biliyorum. Yeni vizyonlar açıp istişare yapıp bunları yatırıma çevirebilme konusunda istekli ve arzulu olduklarını görmek sevindirici. Eğirdir’de 250 bin ton Elma üretimi yapılmakta, Ambalajlama, depolama konusunda belirli bir noktaya geldik ama Pazarlama konusunda sıkıntılarımız var. Bu konularda çalışmalarımız devam ediyor. Eğirdir ‘de Turizmin gelişmesi için bazı şeylerin yapılması lazım. Bunlardan en önemlisi de bir turizm altyapısı hazırlanması lazım.Bu güne kadar il genel meclis üyeliğim boyunca 150 tane projeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Türkiye’nin ve Eğirdir’in sorunlarını iş adamları ile çözüme kavuşturabileceğimize inanıyorum. Böyle bir süreçte Genç İş adamlarının desteğine ve bilgisine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi.

DEMOKAN EREN ; “ EĞİRDİR’E OSMAN GÖK VE VELİ GÖK
İLE BİRLİKTE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

TÜGİK Genel Sekreteri M. Demokan Eren ise konuşmasında “ Eğirdir bizim için çok önemli bir yer o yüzden Hem Veli bey’i hem de Osman Bey’i ziyaret edelim diye en sona bıraktık. Eğirdir potansiyeli olan ve baki kalmış bir ilçe. İnşallah Eğirdir için Veli Gök bey ve Osman Gök Başkanımızla birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. 1 Marttaki genel kurulumuza tüm Eğirdir Genç Girişimci iş adamlarımızı bekliyoruz, 30 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde Veli Bey ve ekibine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Eski Milletvekili M.Emin Bilgiç ve Eğirdir Kayamakamı Dr. Yalçın Yılmaz kısa birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından TUGİK Genel Başkanı Erkan Güral
toplantıya ev sahipliği yapan Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği üyeleri adına EGİAD başkanı Osman Gök’e ziyaret anısı olarak hediye sunarken, Toplantıya katılan YALGİAD Üyelerine ise TUGİK Genel Sekreteri Demokan Eren tarafında hediyeleri takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABER FOTO: EMRAH ÇELİK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum