Eğirdir 3. Motorsiklet Şenliği Bugün Başlıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘Eğirdir Motorsiklet Şenliği’ bugün Altınkum Plajında başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2012 13:52
Eğirdir 3. Motorsiklet Şenliği Bugün Başlıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek  ‘Eğirdir Motorsiklet Şenliği’  bugün Altınkum Plajında başlıyor. 2 Haziran Cumartesi günü Halka açık konser, Hediye Çekilişi (Motosiklet ve Bisiklet), Halk oyunları gösterileri, Kamp süresince şenlik ateşi, Havai fişek gösterileri, Katılımcı grupların yarışmaları, BMW Riders Academy test sürüşleri, ve gezi Turlarıyla şenlik son bulacak.

Anatolia Riders Motorsiklet Kulübünün Başkanı Serdar DÖNER Hür Haber Muhabirine yaptığı açıklamada; ‘Bizler Motorsikleti hobi olarak kullanan ve motoru seven topluluğuz, Eskişehir Anatolia Riders Motorsiklet kulübünün başkanlığını yürütmekteyim, bizler yurt dışı gezileride yapıyoruz, iç sulara kıyıları olmayan şehirlerde  de geziler yapıyoruz.
Avrupa toplumları iç sulara kıyıları olan ülkeler bu varlıklarını daha iyi kullanıyorlar. Bu konuda da çok başarılılar, halkın ve sosyetenin hizmetine buraları açarak başarılı olmuşlar. Bizim göllerimiz çok değerli, makedonyanın Ohi kentini çok abartmışlar, ülkemizin iç suları çok değerli, göller bölgesinin en saygıyı hak eden yeri Eğirdir’dir. Bir kamp yapmıştık burada ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’le görüşmelerimiz sonucu bu şenliğin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Buraya gelen yüzlerce motorsikletli Eğirdir Gölü’nün ve Eğirdir’in güzelliklerini resim ve videolarla dünyadaki tüm motorsikletçilere tanıtıyoruz. Bizde Eğirdir’in tanıtımına katkı sağladığımız için çok mutluyuz. İnsanlar hafta sonu işlerinden güçlerinden fedakarlık ederek Eğirdir’e intikal ediyorlar, Motorsiklet çok masraflı bir araçtır, insanlar masraf yaparak buralara geliyorlar, fakat Isparta yerel yönetimi ve sivil toplum kuruluşundan destek göremedik ve üçüncüsünü yaptığımız bu şenlik öncesi de kimseden destek bulamıyoruz. Eğirdir Beldiyesinin destekleriyle sadece bu şenliği yapıyoruz. Gelen misafirler, polisiye, zabıta ve tüm ihtiyaçları buradan karşılanacak hiç merak etmesinler. Bu yıl 600-700 motorsikletli bekliyoruz. Bu sene yaz biraz geç geliyor, ama Cumartesi günü havalar iyi olacak inşallah, facebook sayfamızın üyeleri 500 civarında bunların tamamını davet ettik. Bu yaptığımız emeklerin boşa çıkmamasını istiyoruz, sadece maddi destek değil, bizler buranın gönüllü turizm elçisiyiz. Anadolu kültürünü çok güzel yaşatan Eğirdir’lilerden destek bekliyoruz. 1 aydan beri afişlerimizi astık, telefonlarım susmuyor, her yerden telefonlar geliyor, her şeyim mükemmel olmasını istiyoruz, bu organizasyona Eğirdir ve Isparta’nın destek çıkmasını istiyor ve herkesi Cuma ve Cumartesi günü ziyaret ederek şenliğimize katılmalarını istiyoruz’ dedi.

Kemal ERBEN - EĞİRDİR

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.