Eğirdir Adayları Bir Araya Geldi

30 Martta yapılacak olan Mahalli ve Yerel İdareler seçimi öncesi Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile İlçe Parti Teşkilatları ve Adayları ile Seçim Sürecinin güvenli ve huzurlu geçmesi için toplantı yapıldı.

Yayınlanma:
Eğirdir Adayları Bir Araya Geldi

Eğirdir Vergi Dairesi üzerinde bulunan toplantı salonunda yapılan toplantıya Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı , Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adil Özdemir , Demokrat Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Uysal, DP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl,MHP İlçe Başkanı Murat Dikmen, MHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Bayer, CHP Eğirdir İlçe Başkanı Fatih Akalın, CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Adem Kayan, Saadet Partisi İlçe Başkanı , SP Eğirdir Belediye Başkan adayı Hasan Kaya katıldı. Ak Parti adayı Veli Gök ve Ak Parti Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Dinçer Ankara’da oldukları için toplantıya katılamadıkların bildirildi.


“CENTİLMENCE BİR SEÇİM OLSUN”

Toplantıda Yüksek Seçim Kurulunun Seçim yasakları ile ilgili bilgiler veren Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu seçim süreci boyunca adaylardan seçim yasaklarına riayet edilmesini, Seçim bürolarına irtibat görevlilerinin olacağını ve herhangi bir sıkıntıda bu kişiler ile görüşüleceğini, Ders saatlerinde, okul önlerinde ve dar sokaklı mahallerde seçim otobüslerinin veya araçlarının seslerini kısmalarını, Seçim otobüslerinin güvenli yerlerde park etmelerini, Parti içersinde diğer partilere taşkınlık yapacak insanların sorumluluğun adaylarda olmasından dolayı, bu gibi kişilere dikkat edilmesini ve uyarılmasını, Seçim süreci boyunca konuların şahsileştirilmemesini ve bunun bir kazananı ve kaybedeni olacağı bir yarışın olduğunu hatırlatarak, Kimsenin burnunun bile kanamadan kazasız belasız, centilmence bir seçim olması dileklerini sundu.

“KAZANAN ADAY MAKAMINDA DİĞER ADAYLARA ÇAY İKRAM ETSİN”
Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ise konuşmasında “ Eğirdir’de bir yerel seçim sürecine daha giriyoruz. Emniyet, jandarma ve kurumlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde sizlerin sorunları varsa onları çözüme kavuşturabilmek için çalışacağız. Barış içerisinde bir seçim süreci geçirmek hepimizin temennisi. Eğirdir’de tatsızlık yaşamadan bu süreci tamamlayacağımıza inanıyorum çünkü geçtiğimiz yıllarda böyle yapabildik Eğirdir’de bu potansiyel var. Okul önlerinden geçerken ve dar mahallelerden geçerken özellikle müzik sesine dikkat etmenizi istiyorum. Centilmence bir seçim süreci olsun, Seçim sonunda kazanan adayımız diğer parti adaylarını da makamına çağırarak çay içebilsin, ben buradan söz veriyorum kazanan arkadaşımız böyle bir şey yapmak isterse ve tüm adaylar katılırsa bende katılacağım” hepinize başarılar diliyorum” dedi.

SEÇİM KONVOYU YAPILMASI KARARI ALINDI

Toplantıda konuşmaların ardından Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu parti adayları ve ilçe teşkilatlarının isteklerini dinledi.

İlk Söz alan CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Adem Kayan “ Gezdiğimiz yerlerde halktan genellikle Seçim konvoyu yapılması halinde Eğirdir’de trafiği kilitlediğini,Hastaların hastaneye yetişmekte güçlük çektiği, araçların motorlarının yandığı gibi şikayetler aldık. Diğer arkadaşlarımın da bu konuda şikayetler aldığını biliyorum.

Konvoy yapılıp yapılmama konusunda oylama yapılmasını istiyorum, hem partilere maddi anlamda yük olunmaz hemde bu yüksek petrol fiyatlarında bunun yersiz olduğunu düşünüyorum ”dedi. Bu istek üzerine DP Eğirdir İlçe Başkanı Halil İbrahim Uysal, MHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Bayer, Saadet Partisi Eğirdir Belediye Başkan Adayı Hasan Kaya bu şekilde ortak bir karar alınırsa seve seve uyacaklarını söylediler.

Ak Parti Eğirdir İlçe Başkan Yardımcısı Adil Özdemir ise parti olarak bu konuyu kendi toplantılarında tartıştıklarını ve konvoy yapılması kararı aldıklarını bildirmesi üzerine Söz alan DP Eğirdir Belediye Başkan adayı Ömer Şengöl Söz alarak “ YSK’nın serbest kıldığı bir kararı bizim bozmamız uygun olmaz. Birçok yasağa engel olmadığımız bir ortamda serbest olan bir uygulamanın yasaklanmasını doğru bulmuyorum. Çünkü Bizim taraftarlarımız seçimi bir festival havasında yaşam isterler, o yüzden konvoy yapılması mantıklı olacaktır.

Seçim bürolarının yan yana olmasından dolayı emniyetinde işi kolaylaşacaktır. Emniyet müdürlüğü gerekli önlemleri bu güne kadar aldı, bugünden sonra da alacaktır. Petrol zaten şu anda 5 TL ise bunun 3,5 TL’si devlete gidiyor. Petrolü bahane etmenin bir anlamı yok. İnsanlar konvoyu bekliyorlar, biz engel olmayalım.” Dedi. Bu görüşlerin ardından ortak mütabakat sağlanamayınca seçim konvoyunun yapılmasına karar verildi.

“OKULLARIMIZA ZARAR VERMEYELİM”

Toplantıya bazı istekleri olduğu için katılan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak “ Seçim sürecinde adaylardan sınav ve ders saatleri içerisinde okul önlerinde çok fazla müzik sesinin olmasının öğrenciler üzerinde dikkat kaybı yaşadığını belirtti. Boztoprak ayrıca Seçim sandıklarının bir çoğunun okullarda kurulacağının altını çizerek sandık başkanlarından ve görevlilerinden sınıflardaki teknolojik eşyalara sahip çıkılması zarar verilmemesi için uyarılması gerektiğini belirtti. İlçe Mili Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak ayrıca geçtiğimiz yıl 23 Nisan Uluslar arası çocuk şenlikleri yaptıklarını ve bu yılda yapmak istediklerini fakat Belediye gibi bir sponsor bulmakta zorlandıklarının altını çizerek, adaylara seçilmeleri halinde bu şenliğin yapılması için sponsorluk sözü aldı.

HABER FOTO: EMRAH ÇELİK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.