Eğirdir Belediyesi Bataktan Kurtuluyor

Eğirdir belediye meclisinde okunan denetim raporu 2008 yılına göre gelirlerin çok arttığını, giderlerin ise azaldığını ortaya koydu2008 Gelirleri 9,4 milyon, Giderleri 15,5 milyon, 2011 Gelirleri 16,8 milyon, Giderleri 12,8 milyon.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2012 11:37
Eğirdir Belediyesi Bataktan Kurtuluyor

Eğirdir Belediyesi’nin Nisan ayına ait meclis toplantısı 3 Nisan Salı günü Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in bakanlığında meclis üyeleri ve halktan dinleyicilerin huzurunda yapıldı.

Halktan katılımların yanında, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Dinçer, MHP İlçe Başkanı Ali Demirdaş ile CHP İlçe Başkanı İzzet Özdamar’ın meclis toplantısını başından sonuna kadar takibetmeleri dikkat çekti.

Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan Belediye Meclis toplantısında bir önceki aya ait meclis karar özeti okundu. Daha sonra 2011 yılı faaliyet raporu Meclis Başkan Vekili Mehmet Yaşar tarafından okunarak oya sunuldu. DP’den meclis üyesi olan Yaşar Kuzgun ve Tuba Karaca yapılan oylamada red oyu verirken diğer bütün meclis üyelerinin kabul oyları ile 2011 yılı faaliyet raporu onaylandı.

Gündemin diğer maddesine geçildi. Belediye’nin yaptırmış olduğu Kanalizasyon Kuşak Projesi dahilinde Kanalizasyon inşaatı işi için İller Bankası’ndan kredi alınması konusunda Başkan Özmeral’e oy birliği ile yetki verildi.

Pınarpazarı Mevkii’nde İmar Palanı tadilatı konusu görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na oybirliği ile havale edildi.

Gündemde bulunan kâtip üyeler ile Encümen ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

Yapılan seçimlere göre Yedek Kâtip üyeliğine,
Mehmet Yaşar, İbrahim Çeliker

Encümen üyeliğine
Tanju Oktar, İbrahim Çeliker,

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine,
Süleyman Sağdur, Cengiz Kaya, İbrahim Çeliker, Ahmet Tamgül, Tuba Karaca

Tarife Komisyonu Üyeliğine,
Tanju Oktar, Mehmet Yaşar, Cengiz Kaya, Fatıma Karaca, Hasan Bilal Taran

İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliğine,
Süleyman Sağdur, Mehmet Yaşar, Rufet Zorkol, Osman Ataman Görgülü, Yaşar Kuzgun

Çeşitli İşler Komisyonu üyeliğine,
Cengiz Kaya, Mustafa Baş, İbrahim Çeliker, Fatıma Karaca, Mehmet Cengiz Kılınç seçildiler.

Bakan Özmeral, önceki encümen ve komisyon üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yeni seçilenlere de hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gündemin 12. maddesinde 2011 yılı Denetim Komisyonu Raporu meclisin bilgisine sunuldu. Cengiz Kaya’nın başkanlığında Osman Ataman Görgülü ile Tanju Oktar’dan oluşan Denetim Komisyonu 2011 yılına ait rapor Cengiz Kaya tarafından okundu. Denetim Raporunun okunması ve açıklanmasında 2008 yılı ve sonrası yılların gelir ve giderlerinin mukayeseli tablosu çok dikkat çekti.

Meclis üyesi ve Denetim Komisyonu Başkanı Cengiz Kaya, komisyonun hazırlamış olduğu mukayeseli gelir ve giderlerle ilgili üç sayfalık yıllara ait tabloları bütün meclis iyelerine dağıttı. Cengiz Kaya, Belediye gelirlerinin 2008 yılına göre devamlı yükseldiğini ve harcamalardaki tasarruflardan dolayı da giderlerin fazlaca düşürüldüğünü açıkladı.

Cengiz Kaya, Belediyenin kıyaslamalı gelirler ve giderlerini şöyle açıkladı, “Belediyemizin 2008 yılı gelirleri 9.332.767 TL iken 7.456.847 TL (%79) artarak 2011 yılı gelirleri 16.789.614 TL olmuştur. Yine aynı şekilde 2008 yılı giderleri 15.485.890 TL iken 2011 yılındaki giderleri 12.812.009 TL’ye düşmüştür. 2009 yılındaki içme suyu fiyatlarının ve iskân ruhsatlarından alınan otopark ücretlerinin yüzde 50’den fazla düşük uygulanmasına ve Altınkum Plajı’na girişlerden ücretlerin kaldırılmasına rağmen Belediye gelirleri 2008 yılına göre eski para ile yaklaşık 7,5Trilyon artmıştır. Tablolardan anlaşılacağı üzere 2008 yılında gelirlerin giderleri karşılama oranı %60 olurken, 2011 yılında gelirlerin giderleri karşılama oranı %131 olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamlar gösteriyor ki, Eğirdir Belediyesi önceki döneme göre muazzam bir gelir artışı sağlamış ve giderlerini de yerinde kullanarak israftan kaçınmıştır”

Cengiz Kaya’nın 2011 yılı Denetim Komisyonu Raporu’nu okumasının ardından Başkan Özmeral, Komisyon üyelerine gösterdikleri titizlikten ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Dilek ve Temennilerde söz alan olmadı. Başkan Özmeral, Belediyenin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Katılımlarından dolayı Meclis Üyelerine ve dinleyicilere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.