Eğirdir Belediyesi Jandarma’dan Yardım İstedi

Eğirdir Baybuğan Mahallesine verilen aylık 4 bin 500 ton sudan, 4 bin 300 tonunun kayıp olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Özmeral, Jandarma’dan yardım istediklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2011 15:09
Eğirdir Belediyesi Jandarma’dan Yardım İstedi

Eğirdir Belediyesi Baybuğan Mahallesindeki su kaçaklarının tespiti için Jandarma’dan destek aldı.

Konuya ilişkin olarak şu açıklama yapıldı. “Son günlerde Baybuğan Mahallesine verilen su ile abonelerin kullandığı su miktarı arasında çok büyük farkın olduğu ortaya çıktı. Eğirdir’de içme suyu kaçaklarını gidermek için Belediye su ekibi çalışmalarını devam ettiriyor. Belediye tarafından kaçak su miktarının tesbiti maksadıyla Baybuğan su deposuna takılan saate göre 2 günde 298 ton su çıkışının olduğu belirlendi. Aylık 4500 tona yaklaşan su çıkışına karşılık Baybuğan Mahallesinde 19 su abonesine göre su tüketimi için 184 ton olması dikkat çekti. Belediye ayda boşa giden yaklaşık 4300 ton suyun peşine düştü.

Su deposundaki hidrofor pompalar devamlı çalışmasından dolayı arızalanıp yanarken, yerine yenileri takıldı. Su kaybının çok büyük olması karşısında Eğirdir Belediyesi harekete geçerek Baybuğan Mahallesi’ndeki su şebekesini ve kaçak su kullanımlarını araştırmaya başladı. Belediye su ekibi, kaçakları bulmak için güvenli olmak isteyince İlçe Jandarma’sından destek alındı. Ancak mahalledeki su şebekesinin çok karışık olması ve şebekelerin tapulu arazi ve bahçelerden geçmesi sebebiyle kaçakların tesbiti zorlaştı. Arazilere giriş engellediği için netice alınamadan su ekibi geri dönmek zorunda kaldı”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.