Eğirdir Belediyesi Tren Garını Kiraladı

Eğirdir Belediyesi Tren Garını Kiraladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2018 17:10
Eğirdir Belediyesi Tren Garını Kiraladı

TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri'yi makamında ziyaret eden Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Tren Garı hakkında önemli görüşmeler yaptı. Eğirdir Tren Garı ve açık alanı Eğirdir Belediyesine kiralandı.

TCDD 7. Bölge Müdürlüğü ile Eğirdir Belediyesi arasında protokol imzalandı. Yapılan kirala protokolünde Eğirdir Tren Garı'ndaki 2 adet bina ve açık alanı, Eğirdir Belediyesine kiralandı. Eğirdir Tren Garı, Belediye tarafından peyzaj ve restorasyon projeleri hazırlandıktan sonra kullanım hakkı Eğirdir Belediyesi'ne ait olacak. Tarihi Eğirdir Tren Garı'nın lokomotifi, güzel bir peyzaj projesiyle Eğirdir halkının ve Eğirdir'e gelen misafirlerin ziyaret edip hatıra fotoğrafı çekilebileceği bir alan olarak düşünülüyor.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli Harita Mühendisi Ebubekir Genç ile birlikte yaptığı ziyarette TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri'ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, "Eğirdir'imizde nostaljide olsa Trenin gelmesi, boş bulunan harabe binalarının aktif hale gelmesi, Garın korunmasını ve sahip çıkılması adına yapılan protokolün hem Demiryollarına, hem de Eğirdir'imize hayırlı olmasını diliyorum. Gerekli çalışmaları yaparak Tarihi Tren Garı'nı cazibe merkezi haline getireceğiz." dedi.

Yapılan görüşmeler neticesinde, Gar binalarının restorasyonu ve Isparta - Eğirdir tren yolunun rehabilitasyon çalışmaları için 2 ayrı ihale yapıldığı, firmaların çalışmalarına başladığı ve en kısa zamanda nostaljik trenin hizmete gireceği bilgisi alındı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.