Eğirdir Belediyesi'nden Bisikletli Tanıtım Atağı

Eğirdir Belediyesi'nden Bisikletli Tanıtım Atağı

Yayınlanma:
Eğirdir Belediyesi'nden Bisikletli Tanıtım Atağı

Türkiye genelinden Eğirdir'e gelecek bisikletliler festival kapsamında 150 km pedal çevirecekler.

Eğirdir Bisiklet Şenliği 28-29-30 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşecek. Başkan Şengöl, "Türkiye genelinden çok sayıda bisikletli, ilimizi ve ilçemizin güzelliklerini görecek ve gideceği yerlerde Eğirdir'i ve Isparta'yı anlatacak" dedi.

Eğirdir Belediyesi ve ‘Kalbin İçin Pedalla Bisiklet Grubu’nun organizasyonlarıyla, Şahidin Aydemir’in girişimleriyle Türkiye’nin dört bir yanında ikamet eden bisiklet sevdalıları haftasonu Eğirdir’de buluşuyor.
Türkiye genelinden çok sayıda bisikletlinin katılacağı şenlikler 28 Ağustos 2015 Cuma günü Eğirdir'de başlayacak. Cuma akşamı Sütçüler Çandır'da kamp yapacak bisikletliler, cumartesi akşamı Eğirdir Yeşilada'da kamp kuracaklar ve pazar günü 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Ayyıldızlı Türk Bayraklarıyla bisiklet konvoyu düzenleyecekler. Daha sonra Çayköy turu programıyla şenlik sona erecek.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl; "Bisiklet Şenliği'ni düzenlemekteki amacımız; Ülkemizde gün geçtikçe daha popüler olan ve büyük kitleler tarafında benimsenen doğa sporlarının (Outdoor Activites) bir başlangıcını yaparak tanıtmak ve diğer faaliyetler için de bir zemin oluşturarak benimsetmek, sevdirmek, yaygınlaştırmak, yöremizi ve özelliklede EĞİRDİR i tüm Ülke ve dünyaya tanıtmaktır" dedi.

Başkan Şengöl, "Eğirdir Bisiklet Şenliği'ne katılım ücreti 100 TL olarak belirlenirken katılımcılar kayıtlarını internet üzerinden yaptırdılar. Üç gün kesintisiz devam edecek olan faaliyet esnasında katılımcılara Eğirdir Belediyesi olarak tur süresince giyecekleri ve ilerdeki yıllarda da büyük bir hazla saklayıp tekrar tekrar kullanabilecekleri, önde boydan boya fermuarlı ve sadece katılımcı kişiye özel hazırlanmış bir forma. Tüm faaliyet süresince ; sabah, öğlen ,akşam yemek ve kumanyaları. Yer ve hava koşullarına göre sıcak özel yemekler veya kumanya olarak sunulacak. Çadırların Kamp bölgelerindeki işgaliye ücretleri belediyemizce karşılanacak. Ayrıca tur boyunca bir Ambulans, bir kamyon, bir kamyonet, bir adet 27 kişilik Medibus, bir su nakliye ve kontrol aracı, iki adet motorsikletli klavuz eşlik edecek" açıklamasında bulundu.

28 Ağustos 2015 Cuma (Birinci Gün) 63 KM
Kervansaray Kamp Alanından Polis Eskortluğunda Hareketle Eğirdir Belediyesi Tören Alanına geliş. ATATÜRK Anıtı önünde toplanma- Saygı duruşu ve istiklal marşı-Gerekli konuşmalar, iki sıralı sürüş düzeninde Eğirdirden hareketle; Köprübaşı Mv.-Pinarpazarı-Bağ arası-Tepeli Köyü-Serpil Köyü-Gökdere Köy Köprüsü-Kırıntı Köyü-Kovada Gölü Batı kıyıları-Yeniçağ Mahallesi-Çeşme Mahallesi-Taşdibi Mahallesi- Karadiken Köyü- Haymana ( Akbelenli) Yol Ayrımı- Sülüklü Göl Tepe yol ayrımı- Köyyeri Mahallesi-Melikler Yol Ayrımı- Çandır Orman Deposu ve Yazılı Kanyon Park Alanı.

29 Ağsutos 2015 Cumartesi (İkinci Gün) 54 KM
Yazılı Kanyon Kamp Alanından SülüklüGöl tepe yol ayrımına kadar Taşımalı intikal (Dileyenler Bisikletli Tırmanış yapabilirler)-Topluca Karadiken Yol Ayrımı- Köyyeri mahallesi Kavşağı-Antalya yol kavşağı-Haymana Köyü ( Akbelenli)- Kovada ! HES- Kırıntı Köyü- Kanal boyunca Gökdere Kavşağı-Balkırı Kavşağı Köprübaşı Mv. –Kervansaray Kamp Alanı. (Dileyenler Kampın Kurulmasından sonra sağlanacak minibüslerle AKPINAR Yörük Konağında Gözleme ve çay keyfine gidebilirler)

30 Ağustos 2015 Pazar (Üçüncü Gün) 33 KM
Kamp Alanının Toplanması Malzeme Teslimi; 30 Ağustos Zafer Bayramı Tören Alanına Hareket ve Törene Katılış (Bayraklı tören alayı)- Tören sonu Çayköy turu-Eğirdir belediyesi rekreasyon alanın ziyareti-Eğirdir Şehir Turu-Eğirdir Belediyesi Önünde Toplu vedalaşma ve eve dönüş programları.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum