Eğirdir Belediyesi'nden Duyuru: Cezası 7 Bin 802 TL

Eğirdir Belediyesi'nden Duyuru: Cezası 7 Bin 802 TL

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2019 16:54
Eğirdir Belediyesi'nden Duyuru: Cezası 7 Bin 802 TL

Eğirdir Belediyesi'nden FLAŞ AÇIKLAMA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 5199 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanununun 14. Maddesinin (I) Bendi gereğince Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Crasilerio ve bu ırkların melezlerinin’ ülkeye girişinin, çoğaltılmasının, sahiplenilmesinin, satışının, reklamının yapılmasının, takas edilmesinin, sergilenmesinin ve bulundurulmasının yasak olduğu hükmü yer almaktadır.

Bu Kapsamda Ülkemizde olduğu gibi İlçemizde Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Crasilerio ve bu ırkların melezlerinin çoğaltılmasının, sahiplenilmesinin, satışının, reklamının yapılmasının, takas edilmesinin, sergilenmesi, Hediye edilmesi, beslenilmesinin de 5199 Sayılı Hayvan Hakları Kanunun 28. Maddesinin (k) bendi gereği hayvan başına idari para cezası (2019 Yılı İçin 7.802 TL) uygulanarak hayvanlara el konulacaktır. Tüm Halkımıza Duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.