Eğirdir Çay Köyünde İçme Suyu Sıkıntısı

Eğirdir ilçesine bağlı Çay köyünde 4 yıl önce yenilenen su şebekesinde sık sık meydana gelen arızalar nedeniyle köylüler içme suyu sağlamakta zorluk çekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2012 10:29
Eğirdir Çay Köyünde İçme Suyu Sıkıntısı

Çay köyü muhtarı Musa Güney, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıl önce BELDES Projesi kapsamında köyün içme suyu hattının yenilendiğini söyledi.

765 nüfuslu köyün içme suyunu 2 bin 700 metre uzaklıktaki Beypınarı'ndan sağlandığını belirten Güney, su şebekesinin yenilenmesinden sonra içme suyu hattında büyük sıkıntılar yaşamaya başladığını anlattı. Su şebekesinin çeşitli noktalarında devamlı patlaklar veya kırılmalar meydana geldiğini ifade eden Güney, sorunun son yıllarda artamaya başladığının ve çoğu zaman artan köye içme suyu sağlayamadıklarını kaydetti.

Muhtar Güney, sadece son bir haftada içme suyu hattının çeşitli noktalarında 20 kez patlak oluştuğunu belirterek, şöyle konuştu:

"4 yıl önce köyümüzün içme suyu şebekesi yenilendi. Sorunlar da beraberinde başladı. İlk zamanlar pek sorun yaşamıyorduk ama son yıllarda hemen hemen her gün borularda çatlaklar oluşuyor. Hattaki çatlaklar nedeniyle suyumuz kirleniyor, şebeke basıncı düşüyor ve çoğu eve su ulaşmıyor. Aslında suyumuz çok kaliteli ama artık kullanmaya korkuyoruz."

Patlayan veya kırılan su borularının tamirini kendi imkanlarıyla yaptıklarını anlatan Güney, masrafları da vatandaşların yardımıyla karşıladıklarını kaydetti. Bu yıl su şebekesindeki sorunların çözümü için yaklaşık 4 bin lira harcadıklarını vurgulayan Güney, bazen maddi imkansızlıklar nedeniyle tamir için gerekli malzemeleri veresiye aldıklarını dile getirdi.

Muhtar Güney, geçen günlerde şebekedeki patlak nedeniyle köye su ulaşmadığını ve bir vatandaşın cenazesini yıkamak için tankerlerle su taşımak zorunda kaldıklarını söyledi.

Yetkililerden sorunun çözümü için yardım isteyen Güney, "Bugün bile Akdut ve Köşk Yakası mevkilerinde iki patlak var. Bunları hemen tamir edemezsek, patlaklar büyüyecek ve akşama köye su ulaşmayacak. Su şebekesini tamamen yenilemek istiyoruz ama ekonomik imkansızlıklar nedeniyle bunu gerçekleştiremeyiz. Devletimiz artık sesimizi duysun, bizi bu sorunlardan bir an önce kurtarsın" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Ünal Akkulak da şebekenin yenilenmesinin ardından içme suyunu kullanmaya korktuklarını söyledi. Bazen çeşmelerden bulanık su aktığını anlatan Akkulak, "6 aylık bir çocuğum var. Çeşme suyunu kaynatmadan asla içiremiyorum. Parası olanlar şişe su alıyor, olmayanlar da çeşme suyunu kaynatıp soğuttuktan sora kullanıyor" dedi.

Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, yaptığı açıklamada, Çay köyünün su şebekesini yenileyen müteahhit firma yetkileriyle görüştüklerini ve sorunun çözümün için talimat verdiklerini söyledi.

Su şebekesinde kullanılan boruların incelemeye alındığını ifade eden Yılmaz,

"Borularda bir hata tespit edildiği takdirde borular temin edildiği fabrika tarafından yenileyecek. Aksi takdirde İl Özel İdaresi ile gerekeni yapacağız" dedi.

Kaymakam Yılmaz, köylülerin mağduriyetinin giderilmesi için sorunun çözümüyle yakından ilgilendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.