Eğirdir Doğalgaz İçin Harekete Geçti

Merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak maksadıyla Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar 31 Haziran 2014’e kadar uzatılınca Eğirdir’in doğalgaz’a kavuşma isteği yeniden gündeme geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2014 18:01
Eğirdir Doğalgaz İçin Harekete Geçti

Merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak maksadıyla elektrik abone sayısı toplamının yüzde 60’ı kadarının abone bağlantısı bedelini yatırması karşılığında BOTAŞ’a başvuru hakkına sahip olunacağı ile ilgili Bakanlar Kurulu’nun 22 Şubat 2013’te aldığı kararın 6 ay daha uzatılacağı açıklandı.

Eğirdir Kaymakamlığı Özel İdaresi tarafından daha önce açılan hesaba abone sahiplerinden 258 kişinin para yatırması çok düşük seviyede olunca paralar iade edilmişti. Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı’nın 31.12.2013 tarih 01883 sayılı çok ivedi ve günlü olarak gönderdiği Bakan Taner Yıldız imzalı yazıya göre daha önce 29 Ekim 2013 tarihinde sona eren başvuru tarihinin yeni imzaya açılan Bakanlar Kurulu Kararı’nın yayımı ile 31 Haziran 2014 Tarihine kadar uzatıldı.

ZİRAAT BANKASI 4 TAKSİT YAPACAK
Dün Eğirdir Vergi dairesi üzerinde bulunan Toplantı salonunda Daire Amirlerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Doğalgazın Eğirdir’e gelmesi için tanıtım kampanyası yapılmasına karar verilirken, Para yatırmakta zorluk çekenler için Ziraat Bankası Eğirdir Şubesince 4 taksit yapılabileceği kararı alınırken, Eğirdir Belediyesi tarafından bastırılacak olan bilgilendirme broşürleri sayaç okuyan kişiler tarafından evlere dağıtılması sağlanarak yeterli sayıya ulaşılması sağlanacak. Ayrıca Sivil Toplum örgütleri ve Muhtarların öncü olması sağlanarak para yatırma işlemlerinin hızlandırılması planlanıyor.

EĞİRDİR BELEDİYESİ TANITIM VE BİLGİLENDİRME YAPACAK

Toplantıda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral “Doğalgaz ile ilgili konu her ne kadar Kaymakamlıklara verilmiş ise de Eğirdir hepimizindir. Belediyemiz olarak daha önce de Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirleme kapsamında öncelik verilmesini resmi olarak ilgili Bakanlıktan talep etmişsek de Bakanlar Kurulu Kararı’na göre işlemlerin yapılacağı cevabı gelmişti.

Şimdi de yeniden abone bağlantı bedeli yatırma süresinin 6 ay daha uzatılacağı yazısı geldi. Bu fırsatı toplumun bütün kesimi olarak çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Doğalgaz öncelikle Eğirdir’e gelmelidir. Belediye olarak bu hususta ne gerekiyorsa yapılacaktır. En az %60’lık elektrik abone sayısı kadar abone bağlantı bedeli yatırmanın yanında Eğirdir Gölü’nün içme suyu kaynağı olması yeniden gündemde tutularak bu kapıdan da Eğirdir’e öncelik verilmesi için çalışmalar yapılacağını belirtmek isterim. Belediye olarak broşürlerin basılmasında ve dağıtımında yardımcı da olacağız şeklinde konuştu.

“EV EV MAHALLE MAHALLE DOLAŞACAĞIZ”
Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz İse yaptığı konuşmada “ Eğirdir’deki elektrik abonelerinin çoğunun müşterek olması, kalorifer kazanlarının ayrı bir abonelik olması ve bağlar mahallesinde bağ evlerinin ayrı bir aboneliğinin olmasından kaynaklanan abone fazlalığı görünüyor. Kısacası bir kişinin üzerinde 6 abonelik var ve tek bir ücret yatırmasından kaynaklanan bire sıkıntı olduğu için geçen dönem bunu başaramadık. Ama bu dönemde bilgilendirme kampanyaları tanıtım kampanyaları sayesinde Eğirdir’e doğalgazın gelmesini sağlayacağımızı düşünüyorum. Bundan sonraki toplantımızı daha yoğun katılımlı yapıp ev ev mahalle mahalle dolaşarak insanlara doğalgazın faydalarını ekonomiye katkılarını anlatacağız” şeklinde konuştu.

HABER FOTO: EMRAH ÇELİK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum