Eğirdir Elma Tarım ve Hayvancılık Fuarı 20-23 Eylül'de yapılacak

Isparta Ticaret Borsası'nın organizesi, Eğirdir Belediyesi ve Kaymakamlık işbirliği ile düzenlenecek olan Eğirdir Elma Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın tarihi belirlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2012 10:46
Eğirdir Elma Tarım ve Hayvancılık Fuarı 20-23 Eylül'de yapılacak

Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz'ın, başkanlığında yapılan toplantıda fuar için gerekli çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu

İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, başkanlığında yapılan toplantıya Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Isparta Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hüsnü Tekeli, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ulvi Erkan Erol, Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Gül, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Polat, MYO Müdür Yardımcısı Çetin Meydan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut, Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu, bazı resmi daire ve kuruluş temsilcileri katıldı.

SDÜ tarafından fuar tarihlerinde elma ve tarımla ilgili Çalıştay gerçekleştirilmesi kararı ortaya çıkarken, Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz da ödül töreni düzenlenmesi hususunda görüşlerini belirtti.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, "Isparta Ticaret Borsası tarafından kurulacak sökülebilir takılabilir dayanaklı çadırlarda ilk defa Eğirdir Elma Tarım ve Hayvancılık Fuarı gerçekleştirilecek.

Yapılacak bütün faaliyetler, Eğirdir için büyük bir kazanç olacaktır. Fuar alanı olarak Köprübaşı mevkiinde göle yakın spor sahası yanındaki boş yerlerin değerlendirilmesi düşünülmektedir. Kaymakam Beyle birlikte burada inceleme yaptık. Bu yer, geçici olacak. Altyapı, otopark yerleri için ne lâzımsa yapılacak. İleriki yıllar için Eğirdir'de uygun bir yer bulunduğunda Ticaret Borsası 1,5 milyonluk bir harcamayla daimi kalacak tesisleri yaparak Eğirdir'e kazandırmak istiyor. Elbirliği ile herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getirirse hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktır” dedi.

Toplantıda, Eğirdir Elma Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın tarihi netleşirken, fuar tarihlerinde Eğirdir'e gelecek olanların ilçeyi tanıması için bazı çalışmalar yapılması ve programın zenginleştirilmesi ortak fikir olarak kabul gördü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.