Eğirdir Elması Dünya Pazarında

Eğirdir Elması Dünya Pazarında

Yayınlanma:
Eğirdir Elması Dünya Pazarında

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekonomi Bakanlığı'nın Yüzde 75 hibe desteği ile yürüttüğü Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı (URGE) kapsamındaki Isparta Meyvesi Dünya Pazarı’nda ‘Appche’ Projesi için Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Yemen, Bahreyn ve Lübnan’dan gelen işadamlarını ağırlıyor.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) önderliğinde yapılan Isparta Elması Dünya pazarında etkinliği kapsamında tarımsal ürünlere yeni pazarlar bulmak için Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Yemen, Bahreyn ve Lübnan gelen işadamları Gölbelde Limited şirketi soğuk hava deposunu ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ü ziyaret ederek Eğirdir elması hakkında bütün detayları aldılar.

Proje kapsamında Gölbelde Limited Şirketi Soğuk hava deposunu gezen heyet, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün bahçesini de gezme fırsatı buldu. Eğirdir elmasına hayran kalan heyet, İhracatta istedikleri kriterleri başkan Şengöl'e aktardılar.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ü daha sonra makamında ziyaret eden heyet Eğirdir ve Eğirdir elması ve meyveleri hakkında bilgiler aldı.
Bu kapsamda Ekonomi Bakanlığı, Avrupa Birliği finansmanlı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı (URGE) çerçevesinde “Isparta Meyvesi Dünya Pazarında APPCHE” isimli proje ile Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Yemen, Bahreyn ve Lübnan gelen heyetler Isparta’daki meyve üretim alanlarına incelemeleri gezileri ve işadamları arası karşılık görüşmeler yapılan beş günlük bir program hazırlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum