Eğirdir Gölü Süslendi

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından çocuk ve gençlere yönelik Yaz Spor Okulu Yelken kurslarının resmi açılışı Eğirdir Liman’da yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Temmuz 2013 00:03
Eğirdir Gölü Süslendi

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından çocuk ve gençlere yönelik Yaz Spor Okulu Yelken kurslarının resmi açılışı Eğirdir Liman’da yapıldı. Optimist Hocası emekli Öğretmen Şeref Ağartan’ın himayesinde açılan kurslarda antrenör Ahmet Şahan çocukları ve gençleri yetiştirecek.



Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir’de güzel gelişmelerin olduğunu belirterek, yelken sporunun geliştirilmesi için çalışan, gayret gösteren herkese teşekkür etti. Başkan Özmeral, “Yıllar öncesinden Optimist hocalığı yapan Şeref Ağartan Hocamız yelken sporuna el attı ve bu sporumuz Eğirdir’imiz de daha da gelişecektir. Eğirdir’imiz için büyük bir zenginlik. Bulunduğumuz mekânın yenileme çalışmalarına önceden başladık. İmkânlar ölçüsünde daha güzel hale gelmesi için çalışıyoruz. Geçen yıl 6 adet kano almıştık. Bu yıl Allah izin verirse bir 6 adet daha alacağız. Durumumuza göre 10 adet daha alabiliriz. Gerçekten bu kanolar gölümüzü renklendiriyor ve binenler zevk alıyor. Aldığımız, yaptığımız her hizmeti halkımızın adına yapıyoruz. En küçüğünden en büyüğüne herkes istifade edebileceği bir mekânı güzelleştirmek canlı tutmak hepimizin vazifesi olmalıdır. Ufak tefek eksiklikler olabilir. Hep birlikte bu eksiklikleri tamamlarız, önümüzde engeller olabilir, bu engelleri yine hep birlikte aşarız” dedi. Eğirdir’de yaz spor okuluna kayıtlı bütün çocukların Belediye otobüsleriyle taşındığını belirten Başkan Özmeral, “Halkımız destekliyor. Belediyemiz güçleniyor. Belediye demek halk demektir. Çocuklarımız geleceğimizin kıymetli varlıklarıdır. Onlar için ücretsiz servisler koyuyoruz. Spora ve sporcuya desteklerimiz artarak devam etmektedir. Burada kurslara katılacak olan çocuklarımıza, gençlerimize, velilerimize ve hocalarımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşaallah Eğirdir’imizden başarılı sporcular çıkacaktır” dedi.



Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer bir konuşma yaparak, “Spor İlçe Müdürlüğü olarak hiçbir şeyi kendi başımıza götürmemizin imkânı yoktu. Saygıdeğer Belediye Başkanımıza huzurlarınızda çok çok şükranlarımı sunuyorum. Ben 2012 Ekim ayında Eğirdir’de vazifeye başladığımda bana şunu dediler. “Eğirdir Belediye Başkanı spora hiçbir türlü katkı sağlamaz.” Ama inanın ki buradaki herkese ve basının huzurunda söylüyorum. Başkanımız için söylenen bu ifadenin yanlış olduğunu gördüm. Eğirdir Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral, 120 basketbolcu çocuğumuza araç ve malzeme desteği verdi ve devam ediyor. Yine Başkanımız 160 çocuğumuza futbol malzemesi ve araç desteği verdi ve vermeye devam ediyor. Ayrıca yaz spor okulu 438 çocuğumuza servis desteği veriyor. Bunların hepsini karşılıksız ve ücretsiz veriyor. Başkanımız, “Belediye demek halk demektir. Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatıdır” dedi ve desteklerini hiçbir zaman esirgemedi. Eğirdir’imizde Yelken Sporunu hep birlikte geliştirmeliyiz. Asıl ben gönüllü olarak destek verenlere teşekkür ediyorum. Belediyemizin ve Başkanımızın destek ve katkılarının fazlasıyla devam edeciğine inanıyorum.” dedi.




Optimist Hocası Şeref Ağartan, 1970’li yıllarda yelken sporuna başladığını anlatarak, zor şartlar altında bu sporu yaptıklarını söyledi. Optimist Hocası Şeref Ağartan, “Bu işi tekrar bize rica ettiler. Başladık. Eksikliklerimiz çoktu. İlk olarak Reisimiz Osman Nuri Özmeral’i aradık. Ne istediysek hemen yerine getirdi. Eksiklerimizi giderdi. Bize çok büyük destek oldu. Belediye olarak kanolar alınmış. Resimiz kano sayısının fazlalaştırılacağının müjdesini de verdi. Eğirdir’e yapılan en güzel hizmetlerden birisi de yelken sporuna destek çıkmaktır. Reisimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yazla Mahallesi Muhtarı Vedat Dikmen de, yelken sporunun Eğirdir’de tekrar gelişmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in büyük ve samimi desteklerinden dolayı teşekkür etti. Vedat Dikmen, “Sağolsun Başkanımız yelken sporuna bizden fazla gönüllü olarak destek veriyor” dedi.



Yelken sporuna çocuklarını yazdıran veliler, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in spora ve sporcuya destek vermesinden dolayı çok sevinçli olduklarını belirttiler. Çocukların daha güzel yetişmesi için bu tür spor okullarının da faydalı olduğunu vurguladılar.

Konuşmaların ardından yelken sporu için kayıt yaptıran çocuklar kano ve yelkenlerine binerek Başkan Özmeral ile birlikte basın mensuplarına hatıra fotoğrafı çektirdiler. Fotoğrafların çekiminin ardından geleceğin sporcuları birlikte göle açıldılar. Yelken sporuna kayıt yaptıranların sayısının 30’dan 45’e yükseldiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.