Eğirdir Gölünde Balık Üretimi Yapılacak

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'i makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2012 16:21
Eğirdir Gölünde Balık Üretimi Yapılacak

Eğirdir'deki Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün Antalya Akdeniz Su ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'ne bağlı birim haline getirilmesinden sonra Belediye Başkanı Özmeral'i makamında ziyaret eden Enstitü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, Eğirdir Gölü için Belediye'nin de desteğini alarak daha fazla çalışma yapacaklarını söyledi.

Eğirdir Gölü kenarlarında ve çevresinde tespit edilecek noktalardaki toprak havuzlarda göldeki sazan anaçlarından yavrular üretilebileceğini ifade eden Emre, ''Enstitü buradan gitti diye düşünmemeliyiz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek ve Eğirdir Gölünü el birliği ile zenginleştireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Göl kıyısında yapacağımız havuzlarda gölün kendi sazan balığından kendi yavrularını 2-3 aylık olduktan sonra göle salacağız. Bu yavrular göle daha iyi uyum sağlayacak'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ise Enstitü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre'ye ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, ''Gölümüz balık yavrularıyla zenginleştirilmelidir. Üretilecek sazan ve sudak yavrularının gölümüze bırakılması ile gelecekte gölde büyük bir zenginlik meydana gelecek. Bundan hem balıkçılarımız istifade edecek hem de milli ekonomiye büyük kazanç sağlanacak'' diye belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum