Eğirdir Gölüne 100 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Eğirdir Gölünde balık popülâsyonunu devam ettirmek amacıyla 0-5 gram arası 100 bin yavru sazan balığı göle bırakıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2011 19:21
Eğirdir Gölüne 100 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Eğirdir Gölünde balık popülâsyonunu devam ettirmek amacıyla 0-5 gram arası 100 bin yavru sazan balığı göle bırakıldı.

Yavru balıklar Karabağlar mevkiinde Vali Memduh Oğuz, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, Eko-Bir Müdürü Süleyman Can, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Kamil Göncü ve Veli Gök, balıkçılar ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen törende göle bırakıldılar.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Üretim Merkezinden alınan yavru balıklar, Eğirdir Gölündeki balık sayısını arttırmak amacıyla göle bırakıldı.
Balıkçılarla sohbet eden Vali Memduh Oğuz, bütün bu yapılanların gölün doğal yapısıyla korunması ve göldeki balık miktarının arttırılmasına yönelik olarak yapılmaktadır dedi. Dolayısıyla gölün korumasında en büyük görevin balıkçılara düştüğünü ifade etti.

Eğirdir’in dünya cenneti olduğunu belirten Vali Oğuz; “Bu dünya cennetinde aynı zamanda dünyanın en güzel balıkları bulunmakta. Gölde, lezzet bakımından dünyanın en iyi lezzetli ürünleri yetiştirilmektedir. Biz bunun çoğalmasını arzu ediyoruz. Bu manada tarım müdürlüğümüz bu gün güzel bir çalışma yaptı ve 100 bin sazan yavru balık göle bırakıldı. Bu sembolik bir çalışma değil ciddi bir çalışmadır, o bakımdan büyük memnuniyet duyuyorum. Mübarek bir günde balıkları göle bıraktık, inşallah bu gölümüz insanlarımızın tüm arzularını, hem su sporları itibariyle hem de içme suyu ve gıda olarak karşılar. Emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu ve bol bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, yavru balıkların DSİ bölgelerinin dışında göle bırakıldıklarını ifade etti. İlimizin göl, gölet ve baraj kapasitesi olarak önemli bir yer olduğunu belirten İpek; biz bu potansiyeli en iyi şeklide değerlendirmek ve geçimini balıkçılıkla temin eden vatandaşların gelir düzeyini arttırmak istiyoruz dedi.
Eko-Bir Müdürü Süleyman Can, göldeki balık popülâsyonunun korunmasında en büyük görevin balıkçılara düştüğünü ifade etti. Her zaman balıkçının yanında olduklarını ifade eden Can, yeter ki bilinçli avlanma yapılsın dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum