Eğirdir Gölü’ne Dip Taraması Yapılacak

Eğirdir Gölü’nün jeolojik ve jeofizik yöntemlerle incelenmesi için Eğirdir’e gelen MTA Genel Müdürlüğü Deniz ve Çevre Araştırmaları Daire Başkanlığı teknik elemanları göldeki çalışmalarına başladılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2012 15:47
Eğirdir Gölü’ne Dip Taraması Yapılacak

Proje Başkanı ve Kamp Şefi olan Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Özden İleri 8 kişilik mühendis teknik ekibiyle birlikte cihaz kullanarak göldeki çalışmalarını devam ettiriyor. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, MTA teknik elemanlarını Liman’da karşılayarak görüş alışverişinde bulundu ve gölde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bir aylık yapılacak çalışmalar neticesinde Eğirdir Gölü’nün dip (taban) yapısı hususunda bir rapor hazırlanacağı belirtildi.

Başkan Özmeral, Mühendislerden teşekkül eden teknik heyetle yaptığı görüşmeler sırasında, gölde yapılacak çalışmalardan dolayı memnun kaldığını belirterek, “İhtiyacınız olduğunda Belediyemiz her türlü desteğe hazırdır” diyerek başarılar diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.