Eğirdir Gölünün Çevresi Temizlendi

Göller Bölgesi'nin en önemli doğal zenginliklerinin başında gelen Eğirdir Gölü’nün kenarındaki evsel atıklar temizlendi. Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, koruma altındaki gölün kıyısında oluşturulan çöplük alanın boşaltılarak temizlendiğini, y

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2011 15:07
Eğirdir Gölünün Çevresi Temizlendi

Göller Bölgesi'nin en önemli doğal zenginliklerinin başında gelen Eğirdir Gölü’nün kenarındaki evsel atıklar temizlendi. Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, koruma altındaki gölün kıyısında oluşturulan çöplük alanın boşaltılarak temizlendiğini, yakın bir zamanda da tel örgü ile çevrileceğini belirtti.

Eğirdir Gölü çevresinin 150 kilometre uzunluğunda olduğunu ifade eden Özmeral, kendisinden önceki yönetim döneminde gölden 200 metre içeriye dolgu yapıldığını ve balık havuzları yapılmasına müsaade edildiğini, esas bunların gölü kirlettiğini belirtti.

Evsel atık ve naylon poşetlerin döküldüğü bölgenin belediyenin sorumluluk alanı içinde olmadığını ifade eden Özmeral, “Haberlerdeki fotoğraflara bakıldığında çöpler sanki gölün içindeymiş gibi algılandı. Hâlbuki çöpler gölün içinde değil 6 metre ilerisindedir. Buraya bizim çöp dökülmesi gibi kesinlikle bir talimatımız olmamışlardır. Bizim bilgimizin dışında bazı moloz ve evsel atıklar dökülmüştür.” dedi.

Olayı basından öğrendiklerinde hemen söz konusu atıkları temizleyerek, toprakla üzerine dolgu yaptıklarını kaydeden Özmeral, şöyle devam etti: “Gölün korunması hususunda en fazla çalışmayı yapan benim.15 yıl önce kurulan ve ruhsatsız olan hayvanat bahçesi göl için en büyük tehlikeydi, bunu kapattık. Kanalizasyon ve arıtma sistemlerini yeniledik. Göl bizim için gözümüz gibi kıymetlidir” dedi.

Isparta Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Mustafa Zorlu da söz konusu yerde daha önceden balık havuzlarının oluşturulduğunu ve bunların ruhsatsız olduğuna dikkat çekti. Gölün hemen kenarındaki hayvanat bahçesinin de ruhsatsız olduğu için kapatıldığını belirten Zorlu, göl kenarına dökülen evsel atıkların kimler tarafından döküldüğü konusunda kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiğini, tespit edilmesi halinde gerekli cezai müeyyidenin uygulanacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum