Eğirdir Gölünün Suyu Temiz Çıktı

Yaz sezonunun başladığı 1 Haziran tarihinden itibaren Eğirdir Gölü'nden her 15 günde bir alınan su numunesinde göl suyunun yüzmeye elverişli olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2012 16:58
Eğirdir Gölünün Suyu Temiz Çıktı

Isparta’da hava sıcaklıklarının iyiden iyiye arttığı şu günlerde özellikle hafta sonları serinlemek isteyen vatandaşın tercihi Eğirdir Gölü oldu.

Yüzme sezonunun başladığı 1 Haziran tarihi itibariyle de Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Şubesi harekete geçti.

Özellikle hafta sonları günübirlikçilerin uğrak yeri olan Eğirdir Gölü'nde halk sağlığını tehdit eden unsurların olup olmadığını kontrol eden ekipler 5 Haziran günü göl plajlarından su numunesi aldı.

Altınkum Plajı, Beydere Tesisleri, Yazla Plajı, Senirkent Kayaağzı Plajı ve Yalvaç Taşevi Plajı’ndan alınan numunelerde olumsuz bir duruma rastlanılmadı.

Bu noktalardan her 15 günde su numunesi alınacağını ve mikrobiyolojik analizlerin yapılacağına dikkat çeken yetkililer "1 Haziran tarihinden bu yana periyodik olarak yaptığımız analizlerde Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği'nden belirtilen esaslar çerçevesinde insan sağlığını tehdit edecek bir unsura rastlanılmadı. Vatandaşlarımız rahatlıkla Eğirdir Gölü'nde yüzebilir. Sonuçların hepsi temiz” görüşünü ilettiler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.