Eğirdir Hastanesi Bir İlke İmza Attı

Eğirdir Hastanesi Bir İlke İmza Attı

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ağustos 2015 11:36
Eğirdir Hastanesi Bir İlke İmza Attı

Isparta -Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ilk defa kıkırdak ayak bileği eklemindeki diz eklemindeki canlı kıkırdağı ayak bileğindeki hasarlı kıkırdağın yerine nakil yapıldı.

Isparta- Şarkikaraağaç ilçesi Göksöğüt köyünden Dudu Çakıroğlu (47) uzun yıllardan beri sol ayak bileğinde ağrı ve ateş yapması üzerine Eğirdir Hastanesine geldi. Hastane Başhekimi Op.Dr. Beşir Andaç Aksoy “Hastamız yaklaşık 2 yıl önce ciddi bir ayak bileği burkulması ve travması geçirmesi nedeni ile bir çok kez tedavi görmüş ancak şikayetlerinin geçmemesi üzerine çekilen ayak bileği (MR) ile kıkırdak kaybı(osteokonritis disekans)tanısı konularak hastanemiz ortopedi servisine yatırıldı.

Hastanemizde kıkırdak nakli(mozaikplasti) yani diz ekleminde yük taşımayan canlı kemikli kıkırdak özel yöntemlerle alınarak sol ayak bileğindeki harslı kıkırdak bölgesine nakledildi. Hastamız 1.5 ay sonra ayak bileği üzerine tam yük vererek basacak hale gelecek. Hastanemizde ilk defa gerçekleşen bu tedaviden dolayı mutluluk duyduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum