Eğirdir - Isparta İçme Suyu Hattında Patlama

Isparta Belediyesi’nin, Eğirdir İlçesi’nden belli oranda temin ettiği, Eğirdir-Isparta içme suyu çelik ishale hattında patlak meydana geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2012 17:31
Eğirdir - Isparta İçme Suyu Hattında Patlama

Isparta-Eğirdir karayolunun 11. kilometresinde en düşük kotta hava koşullarından dolayı metallerin genleşmesi sonrasında meydana gelen su patlağından dolayı oluşan arızanın giderilmesi için Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce çalışma başlatıldı.

Şu an için herhangi bir kesintinin söz konusu olmadığı dile getirilirken, arızanın durumuna ve boşaltılan hattın tekrar doldurulması esnasında bu gece saat 24.00’dan sonra belirli yerleşim yerlerinde su sıkıntısı yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Şehrin su ihtiyacının bir bölümünün Darıderesi Göleti’nden karşılandığını ve bu miktarın saniyede 600 litre olduğunu belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ancak hava koşullarından dolayı göletin donduğunu bundan dolayı da şu anda alınan su miktarının saniyede 270 litreye gerilediğini söyledi.

Belediye olarak yaptıkları iki adet 5 bin metreküplük depolar sayesinde şu an herhangi bir su sıkıntısının yaşanmadığını dile getiren Başkan Günaydın, şehrin su ihtiyacının şu anda mevcut stoklardan kullanıldığını aktardı. Günaydın, “Hizmete sunduğumuz SCADA Sitemi sayesinde depolarımız daimi kontrol altında ve dolu tutuluyor. Bunun için şehrimizde şu an için su sıkıntısı yaşanmamaktadır. Ancak arızanın durumuna, vatandaşlarımızın su kullanım miktarları ve boşaltılan hattın dolma süresi zamanı göz önüne alındığında bu geceden itibaren, yarın öğlen saatlerine kadar belili bölgelerde su sıkıntısı yaşanabilir” dedi.

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamalarda halkın su kullanımı konusunda daha duyarlı ve tedbirli olması istendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.