Eğirdir MYO'dan Elma Mutfağı Yarışması

SDÜ Eğirdir MYO tarafından Elma Mutfağı Yarışması düzenlenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2012 14:05
Eğirdir MYO'dan Elma Mutfağı Yarışması

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından yeni lezzetler ve yaratıcı sunumlar oluşturmak amacıyla ‘Elma Mutfağı Yarışması’ düzenliyor.

04 Mayıs 2012 tarihinde SDÜ Mavigöl Araştırma ve Uygulama Oteli’nde saat 15.00’da başlayacak olan yarışma için son başvuru tarihi ise 02 Mayıs 2012 olarak belirlendi.

BAŞVURU YERLERİ
Eğirdir MYO (İlgili Öğr. Görv. Hüseyin Duman), Isparta MYO (İlgili Öğr. Görv. Gürkan Kalkan), Yalvaç MYO (İlgili Öğr. Görv. Hatice Sarı Gök),

KATILIM
Yarışmacılar, amatör olarak kendi isimleriyle bir veya birkaç çeşit Elma ürünü ile katılabilirler. Katılımcıların, ekte yer alan Yarışma başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir. Başvuru formunda, hazırlanacak ürünün ismi, kullanılan malzeme miktarları, tarifi gibi bilgiler açık ve anlaşılır biçimde yer almalıdır. Yarışmacıların, yarışmaya sunacakları her ürün için ayrı bir form doldurmaları gerekmektedir. Yarışmacılar ortaklaşa hazırlayacakları (En fazla 2 kişi) elma ürünü ile yarışmaya katılabilirler. Yarışmacıların, hazırladıkları ürünlere ilişkin bilgileri (İçerik, tarif, malzeme vb. bilgileri) başvuru formuna yazarak en geç 2 Mayıs 2012 Saat 14.00’e kadar yukarıda adı geçen ilgili öğretim görevlilerine teslim etmeleri gerekmektedir.

KATEGORİLER
Yarışma, Elma Mutfağı adı altında düzenlenmiştir. Elma ile yapılan yiyecekler, soslar, börekler, çörekler, pastalar ve tatlılar vb. kategorilerinde olabilir. Yarışmacılar kendilerine özgün elma ürünleri ile yarışmaya katılabilirler. Ürünler aşağıda özetlenen Yarışma Kurallarına uygun olarak hazırlanacaktır.

AMATÖR DÜRÜSTLÜK
Katılımcıların çalışmalarını yardımsız olarak gerçekleştirdiği ve yarışmanın etik kurallar ve adil rekabet ruhu içinde tamamlandığı konusunda jüriye güven vermeleri esastır.

MUTFAK ve MUTFAK EKİPMANLARI
Yarışmacılar, ürünlerini kendi mutfaklarında hazırlayıp getireceklerdir. Uygulama salonundaki mutfaklarda, taşınabilir küçük ekipman mevcut değildir. Yarışmacıların ihtiyaç duyacakları taşınabilir ekipman ve yardımcı araçlarını kendilerinin getirmesi gerekmektedir. Yarışma süresince kullanacak tüm ekipman ve malzemeleri, belirtilen zamanda mutfakta bulundurmaları gerekmektedir.

SUNULACAK YİYECEK MİKTARLARI
Yarışmaya sunulan yiyecekler en az 6 (Altı) porsiyonluk olarak hazırlanacaktır.

SUNUMLAR
Sunulacak yiyeceklerin hazırlığı önceden yapılacak, yarışmacı hazırladığı ürününü tarifini Jüri önünde yapacaktır. Sunulan yiyecekler, hazırlanmış bir tarif ve açıklama ile birlikte verilmelidir. Yarışmacıların bir bütün olarak hazırlanan ürünleri, jüri tarafından tadılarak değerlendirilmek üzere tabak (porsiyon) olarak sunuma hazırlamaları gerekmektedir. Yarışmacı, ürününü isterse ayrıca görsellik açısından porsiyon olarak ayrı bir tabakta süsleyebilir.

GÜVENLİK VE HİJYEN
Tabakların ve ekipmanların güvenliği ile ilgili olarak organizatörler tarafından gerekli bütün makul önlemler alınacaktır. Kullanılan tüm malzemelerin sorumluluğu yarışmacılara aittir. Organizasyon komitesi, kişisel malzeme ve ekipmanın hasar görmesinden veya kaybolmasından sorumlu değildir ve şahsi riskleri karşılamak, yarışmacıların kendi sorumluluğunda olacaktır.

SUNUMLARIN KALDIRILMASI
Yarışmaya hazırlanan yiyecekler, yarışmacılara iade edilmeyecektir. üm sunumlar, etkinlik günü belirtilecek olan saatte organizasyon komitesi tarafından kaldırılacaktır. Jüri, sağlıklı olmayan veya standarda uymayan yiyecekleri imha edebilir.

JÜRİ DEĞERLENDİRMELERİ
Jüri 5 asıl, 3 yedek olmak üzere toplam 8 kişiden oluşacaktır. Jüri üyeleri, konusunda uzman şefler ve alandaki akademisyenlerden oluşmaktadır. Yarışmacılar, sundukları ürünlerin hazırlama bilgilerini, yarışma organizasyonuna devretmiş sayılırlar. Yarışmaya sunulan yiyeceklerin değerlendirilmesi aşağıdaki ölçütler doğrultusunda yapılacaktır;

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Hazırlama Becerisi:
Çalışma yöntemi ve iş akış sıralaması, Hazırlama becerisi, Zorluk düzeyi, Pişirme yöntemi, Malzeme kalitesi, Ekipman kullanımı.

Düzenleme:
Hazırlanan yiyeceğin dokusu, Malzeme kombinasyonu, Özgünlük, Pratik yetenek doğruluğu, Porsiyon ölçüsü, Malzeme tekrarı, Yiyecekte bulunan süsleme malzemeleri ve miktarları.

Sunum ve Lezzet:
Yenilemeyen malzeme kullanımı, Lezzet kombinasyonu, Yaratıcılık, Görsel etki, Pratiklik, Sunumda hijyen, Doğru ısı ve Tüketici tarafından anlaşılabilirlik.

SONUÇLAR
Sonuçlar, değerlendirme biter bitmez açıklanacaktır. Yarışmacılar isterlerse sonuçlar açıklandıktan sonra jürinin tavsiye ve yönlendirmelerinden yararlanabilirler.

ÖDÜLLER
Jüri değerlendirmeleri sonunda sergilenen başarıya göre; Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük ödülleri verilecektir. Ödül kazanan yarışmacıların ödülleri aynı gün düzenlenecek törende takdim edilecektir.

JÜRİ TAVSİYELERİ
Özgün Elma Mutfağı lezzetleri ile modern mutfakların aynı anda buluşturulması ve yaratıcılığın ön plana çıkarılması, yarışmacıya büyük avantaj kazandıracaktır.

Katılımcılar, kurallar ve yarışma hakkında diğer konularda bilgiyi Öğr. Gör. Hüseyin DUMAN’dan elektronik posta veya telefon yoluyla alabilirler. [email protected] Gsm: 0535 243 85 10

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.