Eğirdir Su Şenlikleri İlk Kez Yapıldı

Eğirdir ilçesi Su Şenliklerine ev sahipliği yaptı

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2011 12:05
Eğirdir Su Şenlikleri İlk Kez Yapıldı

Eğirdir ilçesi Su Şenliklerine ev sahipliği yaptı. Balık turma yarılması ile başlayan şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

BALIĞIN GALİBİ MUSTAN COŞKUNSU

37 yarışmacının katıldığı balık tutma yarışmasında 890 gram balık tutan Mustan Coşkunsu birinci oldu. Coşkunsu, ilk kez böyle bir yarışmaya katıldığını ve sonuçtan mutlu olduğunu söyledi.

VALİ TANITIMA ÖNEM VERDİ

Gün boyu yelken gösterileri ve yarışmalarla devam eden şenliğin Isparta’nın ve dolayısıyla Eğirdir’in tanıtımı için önemli olduğunu söyleyen Isparta Valisi Memduh Oğuz, “bu cenneti herkese tanıtacağız” dedi. Vali Oğuz, “Bu şenliğin başında Eğirdir Su Şenliği var. Ama Eğirdir’i bir yer olarak düşünün, yani bu bir ilçenin şenliği değil, Isparta vilayetinin düzenlediği bir şenlik. Isparta valiliği, Eğirdir Belediyesi, Kaymakamlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, ilgili kurumlar ve tabi ITSO. Maksadımız, Eğirdir’e ve Isparta’ya dikkati çekmek, ilgiyi çekmek. Burası Türkiye’nin en güzel gölü dersek yanlış olur, çünkü burası dünyanın en güzel gölü. Ben dünya hakkında iddialı sözler söylemeyi pek sevmem ama kendisi kaynayan, içme suyu olan, bir ülkenin 4.büyük gölü olan, ondan sonra da bir kanalla bir göl doyuran, doğurduğu gölün etrafı milli park olan Kovada, dünyanın başka cennetini meydana getiren bir tabirle 2 cennet daha var gibi, sanki ilahi bir emri burada bulmuş gidiyiz. Bu nedenle kıymetini bilmek gerek” dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ise, “turizm engelleniyor” diyenlere hitap etti. Özmeral, “Çok güzel bir gün geçiriyoruz. Bu etkinlikler tanıtım ve turizm bakımından son derece önemli” diye konuştu.

ŞEHİTLER NEDENİYLE AKŞAM KONSERLERİ İPTAL EDİLDİ
Öte yandan şenlikler akşam verilecek konserle sona erecekti. Ancak, 13 şehit ve ilçede bir polisin şehit edilmesi nedeniyle konser bölümü iptal edildi. Bu haberi kamuoyuna Vali Memduh Oğuz duyurdu.

Su Şenliği, gün boyu devam eden değişik etkinliklerle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.