Eğirdir Su Sporlarının Merkezi Haline Geldi

Yaz sezonunun başlaması ile Eğirdir’de yapılan çeşitli faaliyetler ilçeye renk katarak büyük canlılık kazandırıyor.

Yayınlanma:
Eğirdir Su Sporlarının Merkezi Haline Geldi

Limanda her akşam su perdesi ve su dansları ilçe halkı ve çevreden gelenlerin buluşma ve dinlenme yeri oldu. Diğer taraftan göl kenarındaki ve Yeşilada’yı çevreleyen yollarda bisikletlere binenler temiz hava ve değişik muhteşem manzaralar karşısında zevkten dört köşe oluyor. Altınkum Plajı, temizliği ve hizmetleriyle halkın dikkatini çekiyor. Çadırlar kuruluyor, turist karavanaları yerlerini alıyor.

Şimdi de gölü süsleyen yelkenler, Limandan göle açılmaya başladı. Yeşilada yolu kenarındaki Limanda çocuklar ve gençler için yelken kursları başladı.

Çok önceki yıllarda ilk Optimist Hocası emekli Öğretmen Şeref Ağartan kolları sıvadı ve Yelken Kursları için çalışmalara başladı.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından çocuk ve gençlere yönelik Eğirdir Yaz Spor Okulu faaliyetleri kapsamında Yelken Kursu Limanda açıldı.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir’de yelken kurslarının açılması ve kursa katılacakların kurs göreceklerin yerlerinin hazırlanması hususunda yerinde incelemeler yaparak Yelken sporuna tam destek verdi.

Başkan Özmeral’in bizzat çalışmaları yerinde incelemesi ve destek çıkması, antrenör, sporcular ile velilerle birlikte olması memnuniyetle karşılandı.

Eğirdir’de yelken sporunun daha çok geliştirilmesi için çalışmalara başlayan Seref Ağartan, antrenör Ahmet Şahan, Yazla Mahallesi Muhtarı Vedat Dikmen’in yanı sıra sporcular ile veliler Başkan Özmeral’e samimi desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Kurslar için kollarını sıvayan Optimist Hocası Şeref Ağartan, “Eğirdir’de yelken sporunun daha da gelişmesi için çalışmalarımıza başladık. Limanda bulunan yerlerimizin temizliği, yeniden bakımı ve ilâve işler Belediyemiz tarafından hemen yapıldı. Başkanımızın samimi katkıları ve destekleri bizleri çok mutlu etti. Başkanımızdan Allah razı olsun. Çok memnun olduk. Bizim kadar Belediye Başkanımız da yelken sporunun Eğirdir’de gelişmesi için çalışıyor, sahip çıkıyor ve gayret gösteriyor. Başkanımız ne gerekiyorsa yapıyor. Destek ve samimi davranışlarından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yelken sporuna gönüllü destek veren Yazla Mahallesi Muhtarı Vedat Dikmen de Başkan Özmeral’in yelken sporuna ve sporculara fazlasıyla bizzat destek vermesinden dolayı çok sevindiğini belirterek teşekkür etti.

Başkan Özmeral, “Biz halkımız adına hizmetlerimizi yapmaya çalışıyoruz. İlçemizde yapılan bu gibi faaliyetler hepimizindir. Sporcu olarak yetişecek çocuklarımıza, gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum. Eğirdir’imizde Yelken Sporunu hep birlikte geliştirmeliyiz. Asıl ben gönüllü olarak destek verenlere teşekkür ediyorum. Belediyemiz olarak destek ve katkılarımız fazlasıyla devam edecektir.” dedi.

Yelken Sporu için Yaz Okulu’na şimdiden 30’a yakın çocuk ve genç katılıyor.

Yaz Okulu Yelken Kurslarında, 7-15 yaş optimist, 15-18 yaş lazer, her yaştan kano, 15 yaş üstü sörf çalışmalarının yapılacağı açıklandı. Açılan yaz okulu ücretsiz hizmet veriyor.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, geçen yıl alınan kanolara bu yıl yenilerinin ekleneceğini müjdeledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum