Eğirdir Tarihinde Bir İlk

Eğirdir Tarihinde Bir İlk

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2015 10:51
Eğirdir Tarihinde Bir İlk

Türkiye Binicilik Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi’nin işbirliğiyle hafta sonu Eğirdir’de at yarışları gerçekleştirilecek. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, vatandaşları bu tarihi güne tanıklık etmeye davet etti.

Eğirdir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı Kupası Atlı Dayanaklı Yarışmaları hafta sonu Eğirdir’de yapılacak.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, hafta sonu yapılacak at yarışları öncesinde Eğirdir İlçe Stadı’nda son düzenlemeleri yerinde inceledi ve Eğirdir Spor Kulübü adına yarışlara katılacak atlı sporcuları izleme fırsatı buldu.

Başkan Ömer Şengöl konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet tarihinde ilçemizde organize ilk at yarışları bu hafta sonu yapılacak. Isparta bazında küçük bir yarış geçtiğimiz hafta yapıldı. 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Eğirdirspor Kulübü’nün atlı sporcuları ve dışarıdan gelecek misafir yarışmacılarla Türkiye Binicilik Federasyonu kuralları ve organizasyonu doğrultusunda ta yarışlarını yapacağız. Konunun henüz amatörüyüz. Federasyon önce bizi sevgiyle karşıladı taleplerimizi yerine getireceğini söyledi. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Yeni bir organizasyonu bu Eğirdir Stadında başlatacağız. Bütün hemşerilerimizi ve Ispartalıları buraya bekliyoruz. Eğirdir’de bahar tüm güzelliği ile geldi. Baharı görmeden yaz geldi geçti demek istemiyorlar Eğirdir’de bahar var, hava güzel, aktivite var. Cumartesi günü at yarışlarının ilk ayakları yapılacak. Asıl yarışlar Pazar günü gerçekleşecek. At yarışlarının startı, Eğirdi İlçe Stadı’ndan verilecek ve bitiş de aynı şekilde burada tamamlanacak” dedi.

Başkan Şengöl, Eğirdir Spor Kulübü adına yarışlara katılacak atlı sporcuların hazırlıklarını izledi. Yarışlara Eğirdir’den öğretmen Ümit Yeter, Burak Yeter, Avukat Muhammet Şems Kocamüftüoğlu, Cebeci Süt Ürünlerinden İsmail Çetin, Raşit Sarışahin, Raşit Toprak Eğirdir Spor Binicilik Kulübü olarak yarışacaklar. Başkan Şengöl, Eğirdir’de yapılacak yarışlar Eğirdir’den de sporcuların katılacak olmasından dolayı memnuniyetini belirterek başarılar diledi.

16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak yarışlar sabah 08.00’da başlayacak. Yarışlar 8 km ile 16 km arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.