Eğirdir Triatlon Kupası Sahiplerini Buldu

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu ile Eğirdir Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen Triatlon yarışlarının 9’uncusu coşku ile gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2011 13:27
Eğirdir Triatlon Kupası Sahiplerini Buldu

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu ile Eğirdir Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen Triatlon yarışlarının 9’uncusu coşku ile gerçekleştirildi.

Halkın büyük ilgi gösterdiği yarışlarda ilk startı Isparta Valisi Memduh Oğuz ile Türkiye

Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş birlikte verdi.

Eğirdir Gölü kenarında saat 10.00’da başlayan yarışlara Türkiye’nin çeşitli illerinden 100’ün üzerinde sporcu katıldı. Yüzme parkuru ile başlayan Triatlon, bisiklet parkurunun ardından koşu yarışı ile sona erdi. Triatlon yarışına katılan sporcular Yıldız Erkekler ve Bayanlar, Genç Erkekler ve Bayanlar, Büyük Erkekler ve Bayanlar, Master (50 yaş altı) gruplarında birbirleriyle yarıştılar.

Yıldız Erkeler grubunda 17 sporcunun katıldığı ve 375 metre yüzme, 10 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşudan oluşan yarışta Alanya Belediyespor’dan Emirhan Altıntaş birinciliği elde ederken Yıldız Bayanlarda ise Gelibolu Ferdi spor kulübünden Tuğçe Karakaya birinci oldu.

22 sporcunun katıldığı Genç Erkekler grubunda ise triatletler 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşu mücadelesi verdiler. Balıkesir Işıkspor’dan Melih İlker birinci olurken Genç Bayanlardan ise Alanya Belediyespor’lu Ümran Aslan birinciliği elde etti.

Ödül Töreni saat 16.00’da gerçekleşirken, Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Garnizon ve Dağ Komando Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel ve Emniyet Müdürü Alper Aygül dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.

Triatlon Federasyonu’nun bütün yetkililerine plaket ve çiçek takdim eden Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Triatlon yarışına katılan sporculara ve emeği geçen bütün yetkililere şükranlarımı sunuyorum.10. Triatlon yarışlarının önümüzdeki yıl daha görkemli bir şekilde yapılacağının müjdesini de siz değerli halkımıza duyuruyorum. Biz spora ve sporcuya desteğimizi her zaman yerine getirmeye hazırız. İmkânlar dâhilinde spora ve sporcuya kapımız han kapısı kadar açıktır.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.