Eğirdir Triatlon'a Hazırlanıyor

Eğirdir Triatlon'u17-18 Ağustosta yapılacak.Eğirdir 11. Triatlon ve Su şenlikleri toplantısında Triatlon Müsabakaları ve Su Şenliği kapsamında yapılması gerekenler konuşulurken görev dağılımı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2013 13:12
Eğirdir Triatlon'a Hazırlanıyor

Eğirdir İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer, Triatlon Federasyonu Temsilcisi Aydoğan Ulaş, Triatlon İl Temsilcisi Çetin Meydan, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Nazif Aydın, Karayolları 135, Şube Şefliği’nden Hüseyin Yavuz ve Belediye personeli katıldı.
Toplantıda 17-18 Ağustos 2013 tarihlerinde yapılacak Su Şenlikleri ve 11. Eğirdir Triatlon Müsabakaları kapsamında eksiksiz bir organizasyon olması için gereken bütün tedbirler alındı.

Triatlon Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aydoğan Ulaş, Eğirdir’de 11.si yapılacak Triatlon müsabakaları ve Triatlon neden Eğirdir’de yapıldığı konularında açıklamalarda bulundu. Bu yıl Olimpik olarak yapılacak Triatlon müsabakalarında Eğirdir’in konumu itibariyle çok özel ve önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Triatlon Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aydoğan Ulaş, “Eğirdir Triatlon için çok özel bir ilçemiz. Triatlon Federasyonumuz ve Triatlon sporcularımız için Eğirdir en gözde merkez. Konumu, havası, gölü, bisiklet ve koşu parkurları tam aranan niteliklere sahip.

Eğirdir, her konumu itibariyle çok özel bir yere sahip. Eğirdir’de Triatlon yarışlarının 11.sini yapacağız. Bu sebeple Triatlon Federasyonu tarafından gerekli bütün çalışmalar eksiksiz olarak yapılacak. 300’e yakın sporcu, 50’e yakın idarecinin katılacağı yarışlara ailelerden de katılım olacaktır. Ayrıca federasyondan 30 hakem ve idareci gelecek. Belediye Başkanımız her seferinde Triatlon’u daha çok sevdi ve daha çok önem verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Eğirdir Belediyemiz çok tecrübeli ve bir dediğimizi ikiletmeden ne lâzımsa yapıyor. Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral ve belediye personeline çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Triatlon Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aydoğan Ulaş, Eğirdir’de yapılacak Triatlon müsabakasının olimpik olacağını ve 13 yaş ile 70 yaş arası sporculara hitap edeceğini belirtti. Aydoğan Ulaş, yarışmacıların 1500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan parkurda yarışacağını açıkladı.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Eğirdir Belediyesi yoğun bakımdan çıktı. Geçmiş yıllara göre belediyemiz artık güçlü. Vazifeye geldiğimizde Triatlonu bitirdi, yarışmalar yapılamayacak diyenler şimdi görüyor ki 5. yılımızda yine Triatlon yarışmalarını yapıyoruz. Hem de bu yıl 11.sini yapacağız. Triatlon yarışmalarını Su Şenliklerimizle birleştirdik ve daha yoğun katılım olsun diye faaliyetlerde zenginlik yaptık. Eğirdir, Triatlon için nasıl bir öneme sahip ise, Triatlon da Eğirdir için aynı öneme sahiptir. Triatlon Federasyonumuzun saygıdeğer Başkanı Hamdi Güneş başta olmak üzere, Federasyon yetkililerine ve sporculara Eğirdir’i tercih etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Triatlon Müsabakaları 17 Ağustos Cumartesi günü teknik toplantı ile başlayacak. Pazar günü yapılacak yarışlar saat 10.00’da başlayacak ve saat 17.30’da ödül töreni ile sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.