Eğirdir Triatlonu Bu Yıl Uluslararası

Aralıksız olarak 13 yıldır devam eden Eğirdir Triatlonu, bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek. Eğirdir Triatlonu Avrupa Kupası 29- 31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2016 12:06
Eğirdir Triatlonu Bu Yıl Uluslararası

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Genel Koordinatör Alp Işkın ve Isparta İl Temsilcisi Çetin Meydan’ dan oluşan bir heyet Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, “Bu yıl 13 incisi ve aralıksız olarak yapılan Eğirdir Triatlon yarışmaları, Alanya’dan sonra süreklilik arz eden ikinci yer. Bunun içinde ayrı bir değere sahip olduğu için, parkurunun sporcularımız tarafından da beğenildiği ve katılımın da yüksek olacağı beklentisiyle 2016 yılında yapılacak Eğirdir Triatlonu’nun Avrupa Kupası düzeyinde yapılamasına karar verdik” dedi. 

Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, “14. Eğirdir Triatlonu’nu uluslararası düzeyde yapılacak. Bunun kararı alındı. Bu kararın alınmasında, her şeyden önce talepte bulunan Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’ün büyük emekleri vardır. Federasyonumuza, sporcularımıza, Eğirdir’e ve Eğirdir Belediyesi’ne hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl de, geçmiş döneminde görev yapması ve Eğirdir Triatlonu’nun başlangıcından beri bilgi sahibi ve gerekli ilgiyi gösterdiğini hatta geçtiğimiz dönemlerde Federasyonun kurullarında görev yaptığını ifade etti. Başkan Şengöl, “Eğirdir’ de triatlon yarışmalarını fazlasıyla önemsiyoruz. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi tekrar uluslararası platforma taşınması için girişimlerimiz sonuç verdi. ” dedi.  

Triatlon yarışlarının aralıksız 14. defa ve uluslararası düzeyde gerçekleşecek olmasından dolayı sevincini belirten Başkan Ömer Şengöl, “Eğirdir Triatlonu’nun uluslararası düzeyde yapılacak olmasında emeği geçen Federasyon Başkanımız Hamdi Güneş ve federasyon yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Ziyaretin ardından heyet Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’ı ziyaret ederek birlikte 2016 Triatlon Yarışları ön protokolünü imzaladılar. 

29-31 Temmuz 2016 Tarihleri arasında yapılan olan Eğirdir Avrupa Kupası tiatlon yarışmalarının programı ise şu şekilde oluştu ; 

EĞİRDİR TRİATLONU (29 TEMMUZ 2016 CUMA)
Yarışma Statüsü:        Ulusal Müsabaka
Yarışma Kategorisi:    Genç, Yıldız, Yaş Grubu, Takım yarışları 

EĞİRDİR AQUATLONU (29 TEMMUZ 2016 CUMA)
Yarışma Statüsü:          Ulusal Müsabaka
Yarışma Kategorisi     Minikler A1-A2-A3 
EĞİRDİR AVRUPA KUPASI        (30 TEMMUZ 2016 CUMARTESİ)Y
arışma Statüsü                     Uluslararası Müsabaka
Yarışma Kategorisi:              Elitler (olimpik)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.