Eğirdir Tüm Potansiyeliyle DÜNYA PAZARINDA

Eğirdir Tüm Potansiyeliyle DÜNYA PAZARINDA

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2018 10:48
Eğirdir Tüm Potansiyeliyle DÜNYA PAZARINDA

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – (EMITT); 25 – 28 Ocak 2018 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

22. kez turizm sektörünün buluşma noktası olan EMITT’e bu yıl; 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı ve 600 tur operatörü yer aldı. Sakin Şehir Eğirdir ise Eğirdir Belediyesi , Bizim Eğirdir Platformu ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte standaki yerini aldı.

EMITT 2018 Fuarı’nın açılış konuşmalarını ITE Türkiye Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, ITE Grup EMEA Bölge Direktörü Vincent Brain, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, TüROFED Başkanı Osman Ayık, Alman Turizm Sektörü Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel, BM Dünya Turizm Örgütü Eski Genel Sekreteri Taleb Rifai, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı.

Fuarın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise konuşmasına, “EMITT Fuarı’nın sahasında oldukça iddialı bir fuar olduğunu; Doğu Akdeniz destinasyonları için büyük önem arz ettiğini" belirterek başladı. Dünyanın 5 önemli turizm fuarı arasında yer alan EMITT’in, Türkiye’nin turizmdeki iddialarını ortaya koyacak; yeni pazarlara açılmasına önemli katkı sağlayacak bir platform olduğunu belirten Bakan Kurtulmuş; bu fuarın Türkiye destinasyonlarının tanıtımının yanı sıra sektör temsilcilerinin ve turizm otoritelerinin bilgi paylaşımına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Fuarda Eğirdir Belediyesi adına Eşref Çatal, Emrah Çelik ve Selçuk Tokgöz yer alırken, Bizim Eğirdir Platformu adına Küçük Oteller Briliği Başkan Yardımcısı Yavuz Dilmen, SDÜ MYO Turizm Bölümü Okutmanı Çetin Meydan, Pansiyoncu İbrahim Ağartan, Nis Otel Genel Müdürü Av. Cemreyaz Özdoğan, Golden Apple otel Genel Müdürü Abdullah Başyiğit yer aldı.

Fuarın ilk günün de Eğirdir Belediyesi ve Bizim Eğirdir Platformu standını İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Vali yardımcısı Eğirdir Eski kaymakamlarından H. Serdar Cevheroğlu, 35 kişilik TURSAB heyeti, Refaiye Kaymakamı Hemşehrimiz Hatice Bayar Özdemir ve çok sayıda turizm acentesi, tur rehberleri, turizm ve seyehat yazarları, bloggerlar ve çok sayıda tatil sever ziyaret etti.

Eğirdir Belediyesi fuarda ziyaretçilere İlçeyi tanıtan broşür ve CD’lerin yanı sıra Eğirdir Elması, Çıtır elma, Elmalı kek, elmalı kurabiye, Elma reçeli ve elma ikram ederek ilçenin tanıtımına katkı sağladı. Fuar 28 Ocak Pazar gününe kadar açık olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum