Eğirdir Turizm Yatırımlarında Merkez Olacak

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (Eko-Bir) Meclis Başkanlığı'na seçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2011 14:06
Eğirdir Turizm Yatırımlarında Merkez Olacak

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (Eko-Bir) Meclis Başkanlığı'na seçildi.

Görevin önemli bir emanet olduğunu ifade eden Oğuz, Eğirdir Gölü’nü turizm yatırımlarının yapıldığı bir merkez haline getireceklerini kaydetti.

Eğirdir Kervansaray Düğün Salonu'nda yapılan meclis toplantısında konuşan Vali Oğuz, Eko Bir Meclis Başkanlığı’nın ateşten bir gömlek olduğunu ifade etti. Vazifenin Eğirdir Gölü’nün doğallığına uygun olarak, gelecek nesillere aktarılması anlamı taşıdığını belirten Oğuz, “Göle bakıp ‘ne kadar güzelmiş’ demek yeterli değil. Önemli olan o güzelliğin hiç bozulmadan yaşatılması.” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik anlayışı içinde gölü bir bütünlük içinde koruyacaklarını belirten Oğuz, Eğirdir Gölü’ndeki güzelliği kültür bozukluğuna uğratmadan, dejenere etmeden, çevreyi kirletmeyen, çevre dostu, turizm yatırımlarının yapıldığı bir merkez haline getireceklerini kaydetti.

Daha önce Burdur Valisi olduğu dönemde dünyanın ikinci en derin gölü Salda çevresinde hızlı bir yapılaşma başladığını hatırlatan Oğuz, Kültür ve Tabiat Varlıklar Müdürlüğü'nü devreye koyarak bölgeyi hızlı bir şekilde sit alanına dönüştürdüklerini kaydetti. Aynı duyarlılığı Eğirdir Gölü için de göstereceğini söyleyen Oğuz, “İffetimizi, kişiliğimizi koruduğumuz gibi Eğirdir Gölü’nü de korumalıyız. Güzellikler muhafaza edildiği, dengeli kullanıldığı sürece her dönemde insanlığa faydalı olur. Aksi durumda o kaynak, o doğal güzellik kısa sürede heba olur gider. Sefa yerine cefa vermeye başlar.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.