Eğirdir Uluslararası Çocuk Şenliği’ne Hazır

Eğirdir Uluslararası Çocuk Şenliği’ne Hazır

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Nisan 2015 18:09
Eğirdir Uluslararası Çocuk Şenliği’ne Hazır

Çocukların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak, çocuklarımızda yabancı dil farkındalığı oluşturmak, Türk Kültürünü en iyi şekilde tanıtmak, Eğirdir’in Uluslararası tanıtımına katkı yapmak, Dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali bu yıl 21-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

7 ülkeden 278 öğrencinin katılımı ile uluslararası düzeyde düzenlenecek olan etkinlikler, 21 ile 25 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Şenliği ve Uluslararası Uçurtma Şenliği şeklinde olacak.
Eğirdir Belediyesinin sponsorluğunda, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali’ne; Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Hindistan, Makedonya, Ukrayna, Romanya olmak üzere toplam 8 ülkeden 278 öğrencinin katılması bekleniyor.

Belediye olarak bu tür organizasyonlara her zaman hazır olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ömer Şengöl: “23 Nisan Atatürk’ümüzün çocuklara armağan ettiği bir bayram. Eğirdir’imizde uluslararası yapılan çocuk festivalinin bu yıl 3’ncüsünü kutlayacağız. Belediye olarak her şeye hazırız. Bütün halkımızı şenliğe bekliyoruz” dedi.

Festival Programı: İki ayaklı olarak gerçekleştirilmesi planlanan festival 21 Nisan 2015 Salı günü yabancı öğrenciler ilçemize teşrif edecekler.22 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 09:00’da Mavigöl Otel’de kahvaltı, tanışma ve hediyeleşme töreni yapılacak. 23 Nisan 2015 Perşembe günü saat 09:00’da bütün öğrencilerin katılımı ile Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Daha sonra Kale Meydanı önünde ilçemize gelen ülkeler gösterilerini sergileyecekler. 24 Nisan 2015 Cuma günü ise saat:13:00’de Sorkuncak Köyünde Uluslararası Uçurtma Şenliği yapılacak. Festival, 24 Nisan 2015 Cuma günü saat 19:30’da Altınkum Düğün Salonunda Gala finali ile sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.