Eğirdir Uluslararası Festivale Hazırlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Eğirdir’de, 7 Ülkeden 300 öğrencinin katılımı ile Uluslararası Çocuk Müzisyenler Şenliği, Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Şenliği ve Uluslararası Uçurtma Şenliği yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2013 11:50
Eğirdir Uluslararası Festivale Hazırlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Eğirdir’de, 7 Ülkeden 300 öğrencinin katılımı ile Uluslararası Çocuk Müzisyenler Şenliği, Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Şenliği ve Uluslararası Uçurtma Şenliği yapılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Eğirdir bir ilke daha imza atacak. Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Hindistan,Romanya,Ukrayna, Polonya olmak üzere 8 ülkeden toplam 300 öğrencinin katılacağı bir festival organize edildi.
Çocukların yeteneklerini sergilemelerine fırsatını tanımak,Çocuklarımızda yabancı dil farkındalığı oluşturmak, Türk Kültürünü en iyi şekilde tanıtmak, Eğirdir’in Uluslararası tanıtımına katkı yapmak, Dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek olan Festival üç ayaklı olarak gerçekleştirilecek.

ULUSLARARASI ÇOCUK MÜZİSYENLER ŞENLİĞİ

İlk olarak 20 Nisan 2013 Tarihinde Eğirdir Kapalı Spor Salonunda Saat: 14:00’te Türkiye, Gürcistan ve Bulgaristan’dan Çocuk Müzisyenlerin katılacağı bireysel ve grup performanslarının sergileneceğini Eğirdir Uluslar Arası Çocuk Müzisyenler Şenliği düzenlenecek. Müzik Şenliğinde Geleneksel Sazlarımız (Bağlama, kaval, ney, darbuka, cura)
Bireysel Piyano gösterileri, Bireysel Keman gösteriler,Bireysel Yan Flüt Gösterileri Bulgaristan Majorates Çocuk Ritim Grubu, Gürcistan Tiflis Üniversitesi Çocuk Müzik Topluluğu, Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Keman Topluluğu,Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Çocuk Korosu, Polifonik Minikler Korosu,Polifonik Çocuklar Korosu
Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Pop Topluluğu, Rap Toplulukları yer alacak.

ULUSLARARASI EĞİRDİR ÇOCUK HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ

Bu Programın Hemen ardından Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Hindistan,Romanya,Ukrayna, Polonya olmak üzere 8 ülkeden toplam 300 öğrencinin katılacağı Ülkelelerinin Geleneksel Halk Oyunları Gösterilerinin Sergileneceği Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Şenliği yapılacak. Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Şenliği programına Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi Çocuk Halk Oyunları Topluluğu, Bulgaristan Majorattes And Band Group Botevdrad grubu ve Detelini halk oyunları grubu, Hindistan’dan Udbhav Sport And Cultural Assocation grubu, Gürcistan’dan Ivane Javakhistvili Tbilisi State Universitesi Halk Oyunları grubu, Romanya’dan Czifrasarok grubu, Ukrayna’dan Bon Voyage grubu, Polonya’dan Song And Dance Ziemia Sedziejowicka grubu ve Ülkemizi Temsilen Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Halk oyunları grubu ve Eğirdir Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi katılacak.

ÖĞRENCİLER YALVAÇ’I GEZECEK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Eğirdir bir ilke daha imza atacak. Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Hindistan,Romanya,Ukrayna, Polonya olmak üzere 8 ülkeden toplam 300 öğrencinin katılacağı festival öncesinde 22 Nisan 2013 günü Ülkemize gelen Öğrencilere Isparta’nın Kültürel varlıklarının tanıtılması amacıyla Yalvaç’a gezi düzeneleyecek Öğrenciler bu gezide Antik Şehirde Öğle Yemeği yiyip, Keçe Müzesi, Yalvaç Müzesi ve Tıraşzade konağını gezme fırsatı bulacaklar.

KUTLAMALARA KATILIP, AKSU ZİNDAN MAĞARASINI GEZECEKLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı öncesinde Eğirdir’de Kortej gecişi yapacak olan Öğrenciler, Kortejin ardından Kale Meydanında yapılacak olan Kutlamalara katılarak her ülkeyi temsilen ülke bayrağı ve 2 çocuk platforma çıkacak ve mesajlarını okuyacak ve Her Ülke 2’şer dakikalık performanslarını sergileyecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ardından 8 Ülkeden gelen 300 öğrenci Aksu Zindan Mağarasına gezi düzenleyerek Asya Meyve Suyu Fabrikalarında Düğün yemeği yiyecek.

300 ÖĞRENCİYİ 300 TÜRK AİLESİ MİSAFİR EDECEK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 7 Ülkeden 300 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan festivale gelecek olan Öğrencileri Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün tespit ettiği Eğirdir İlkoklul ve İlköğretim Okullarında okuyan öğrenciler kendi evlerinde misafir edecek ve Ailelere verilecek Özel eğitimlerle misafir edilip hediye ve ikramlarda bulunacak. Misafir öğrencinin Türk arkadaşı ile vakit geçirmesi, Eğirdir’in tarihi eserlerinin ve doğal güzelliklerinin gezdirilmesi, öğle yemeği yenmesi sağlandıktan sonra Sorkuncak Köyünde yapılacak olan bir diğer etkinlik olan Uçurtma Şenliğine katılacaklar.

SORKUNCAK KÖYÜNDE ULUSLARARASI UÇURTMA ŞENLİĞİ YAPILACAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Eğirdir bir ilke daha imza atacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 7 Ülkeden 300 öğrencinin katılımı ile Sorkuncak Köyünde Uluslararası Uçurtma Şenliği Yapılacak. 24 Nisan 2013 Tarihinde gerçekleştirilecek olan Festivalde Türk aileler misafir ettikleri çocukla beraber Sorkuncak köyüne gelip uçurtma uçuracaklar. 285 Misafir Öğrenci+285 Mihmandar öğrenci: Gökyüzünde en az 570 Uçurtma olmasının beklendiği programda ilkokul ve Ortaokul Öğrencileri Resim yapma etkinliği de gerçekleştirebilecekler.

EĞİRDİR’E BU ETKİNLİKTEN 187.000 TL KATKI SAĞLANACAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılacak olan Etkinliklerden Eğirdir’in ekonomik kazancının 187.00 TL olması bekleniyor. 21-24 Nisan tarihleri arasında Eğirdir’de yapılacak olan etkinlikler sırasında Eğirdir’de 1600 adet geceleme yapılacaktır.

Konaklama tesislerinin kazancı 38.000 TL civarındadır. 5 Gün boyunca katılımcıların her birinin en az 100 Dolar harcamaları du. rumunda Eğirdir ekonomisine 30.000 dolar=54.000 TL katkı sağlanacaktır. Komşu ilçe ve il merkezinde etkinliklere katılmak ya da izlemek için gelenlerin toplam 5.000 TL harcayacakları tahmin edilmektedir.

Etkinlikler sırasında toplam 5000 yemek yenecektir. Eğirdir esnafına katkısı 50.000 TL civarında olacaktır. Mihmandar ailelerin ortalama 100 TL harcamaları durumunda toplamda 29.000 TL harcamaları düşünülmektedir. Baskı, matbaa, promosyon sektörünün 8.500 TL kazanması düşünülmektedir. Diğer ekonomik hareketlerle birlikte ilçemizin ekonomisine TOPLAM: 187.000 TL katkı sağlanacağı tahmin edilmektedir,” denildi.

Gerçekleşecek olan Festival Eğirdir Belediyesi, Eğirdir Kaymakamlığı Yalvaç Belediyesi, Bej Mermer, SERKA Mermer, Mavi Deniz,Batı Enerji, Asya Meyve Suyu Fabrikası ve MASA Madencilik sponsorluğuyla yapılacak.
ETKİNLİKLER CANLI YAYINLANCAK

21-24 Nisan Tarihleri arasıda yapılacak olan Festivalin Ulusal yayın yapan tüm televizyonlarda gösterilmesi beklenirken,Habertürk Tv, Kanal32, Kanal3 ve TRT’den Canlı yayınlanması için girişimlere başlanıldığı ve aynı zamanda Etkinliklerle ilgili olarak Facebook Sayfası oluşturuldu ve Eğirdir Fotoğrafçılık Kulübü, Isparta MEM Fotoğrafçılık Kulübü ve SDÜ Fotoğrafçılık Kulübü tüm üyeleri ile fotoğraf çekecek ve 2 Hafta içerisinde Isparta’da Fotoğraf sergisi açılmasının yanı sıra Bölge’de bulunan İnsanlara 50.000 SMS mesajı çekilmesi ve 15 Belediye Anonsu yapılarak Yerel medya tarafından Ulusal Medya’ya aktırılması planlanıyor.

Haber- Foto : Emrah ÇELİK / EĞİRDİR

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum