Eğirdir Ve Kovada Gölleri Buz Tuttu

Eğirdir Ve Kovada Gölleri Buz Tuttu

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2016 15:29
Eğirdir Ve Kovada Gölleri Buz Tuttu

Batı Akdeniz bölgesinde etkili olan aşırı soğuk nedeniyle Isparta'nın Eğirdir ve Kovada göllerinin yüzeyi buz tuttu.

Antalya'nın yayla kesimleri ile Isparta ve Burdur'un tamamında etkili olan kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle Göller Bölgesi'nde iki göl buz tuttu. Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde 917 rakıma sahip 482 kilometrekarelik Türkiye'nin en büyük göllerinden Eğirdir Gölü'nde buzlanma başladı. Bir gün önceden ağlarını bırakan balıkçılar ise tekneleriyle buz parçalarını kırarak, ağlarını toplamaya çalışıyor.

Eğirdir Gölü'nün doğal bir uzantısı olan 40 kilometrekare büyüklüğündeki Kovada Gölü'nünse tamamı buz tuttu.

Doğa yürüyüş grubu Patika'nın kurucusu Nusret Yakışıklı, buz tutan gölü fotoğrafladı. Kovada'nın buz tuttuğunu duyduğunu ve tek başına gittiğini belirten Nusret Yakışıklı, Kovada Milli Parkı'ndaki bekçi ile beraber fotoğraflar çektiğini, gölün üzerinde yürüdüğünü söyledi. Gölün tamamının buz tuttuğunu belirten Yakışıklı, "Kuşlar buzlanmanın olmadığı yan derelerden besleniyordu. Milli Parklar'ın bölgedeki kuşlara beslenme konusunda yardımcı olması gerekiyor. Buz, insan taşıyabilecek kalınlıkta ve üzerinde yürüdük. Gölün ortalarına kadar gitmeye cesaret edemedim. Özellikle kuzey bölgelerde rahatlıkla yürünebiliyordu. Çok etkileyiciydi. Bölgede bu tür doğal alanlara her mevsim yürüyüşler düzenliyoruz. İlk defa böyle manzarayla karşılaştım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.