Eğirdir’de 6 milyon 125 bin fidan üretimi

Eğirdir’de 6 milyon 125 bin fidan üretimi

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2019 11:47
Eğirdir’de 6 milyon   125 bin fidan üretimi

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Müdürlüğün sorumluluk sınırları içinde ulunan Eğirdir ve Gölhisar Fidanlıklarında toplamda 7 milyon 775 bin fidan üretti. 

Ardıç başta olmak üzere Karaçam, Kızılçam, Sedir, Servi gibi 21 ayrı çeşitte fidan üretimi yaptıklarını ifade eden Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi; “Isparta Orman Bölge Müdürlüğü olarak kendi fidanımızı kendimiz üretiyoruz ve ürettiğimiz fidanları da gerek yanma suretiyle gerek yaşlanma suretiyle orman vasfını kaybetmiş alanlara dikiyoruz. Bu doğrultuda; 2018 yılı içerisinde Eğirdir Fidanlık Müdürlüğümüzde 6 milyon 125 bin ve Gölhisar Fidanlık Şefliğinde 1 milyon 650 bin fidan ürettik” dedi.  

“20 ÇEŞİTTEN FAZLA

FİDAN ÜRETİMİ YAPIYORUZ” 

Bu üretim mevsiminde gerek Eğirdir gerek Gölhisar Fidanlık Müdürlüklerinde toplam 7 milyon 775 bin fidan üretimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bölge Müdürü Akduman; “Ardıç, Karaçam, Kızılçam, Sedir, Servi, Mazı, Ahlat, Dişbudak, Akçaağaç, Çınar, Ahlat, Yabani Elma, Yalancı Akasya, Dut, Kestane, Ihlamur, Alıç, Badem, Lavanta, Biberiye ve benzeri türlerinden oluşan toplam 7 milyon 775 bin adet fidanın üretimi gerçekleştirildik” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.