Eğirdir'de Baz İstasyonu Tepkisi

Eğirdir ilçesinde mahallerine baz istasyonu kurulmasını istemeyen vatandaşlar, kurulacağı iddia edilen istasyona tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2011 13:44
Eğirdir'de Baz İstasyonu Tepkisi

Eğirdir ilçesinde mahallerine baz istasyonu kurulmasını istemeyen vatandaşlar, kurulacağı iddia edilen istasyona tepki gösterdi. Bir GSM şirketi tarafından çevredeki en yüksek 4 katlı Kroisos Lake Resort Oteli'nin çatısına kurulacağını iddia edilen baz istasyonu Yeşilada mahallesi sakinleri tarafından protesto edildi.

Mahallede yaşayan insanların sağlığı açısından baz istasyonunun kurulmasını istemediklerini belirten Mahalle Muhtarı Şükriye Kılınç, "Otel yetkilileri, baca yaptırdıklarını iddia ediyorlar. Bir gün öncesinden Kaymakamlıktan koruma talebinde bulunmuşlar. İnsan baca yaptırmak için korumamı ister." şeklinde konuştu.

Kaymakamlık tarafından Cuma günü görevlendirilen Polis ekipleri ise Otel etrafında güvenlik tedbirleri aldı.Olayın Eğirdir Belediyesi'ne haber verilmesinin ardından olay yerine gelen Zabıta ekiplerinin incelemeleri sonrasında Belediyeden söz konusu binaya herhangi bir şey yapılması konusunda izin alınmadığı ortaya çıktı. Pazartesi günü konuyla ilgili detaylı araştırma yapılacağını belirten Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, "Otelin bize herhangi bir müracaatı yok. Baz istasyonları insan sağlığına çok zarar veriyor. Yerleşim alanlarına yakın yerlere baz istasyonu kurulmasına karşıyım." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.