Eğirdir'de Eğlence Tavan Yaptı

Eğirdir Belediyesi tarafından tertiplenen Su Şenlikleri ve Triatlon Müsabakaları açılış konserinde Mustafa Ceceli, Murat Tekyıldız ve Figen Biricik birbirinden güzel şarkılarıyla vatandaşları coşturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2013 18:57
Eğirdir'de Eğlence Tavan Yaptı

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, konserde yaptığı birleştirici ve bütünleştirici konuşmada, halka seslenerek “Eğirdir, ne senin, ne benim hepimizin” dedi ve ekledi “Eğirdir sizinle daha güzel.”



Eğirdir Tarihî Kale Meydanı’nda tertiplenen açık hava konseri, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Anayasa Mahkemesi eski üyesi ve şimdi Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacit Adalı, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sitembölükbaşı, çok sayıda protokol üyesi ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.



Eğirdir halkı, konser başlamasına saatler kalan meydana gelmeye başladı. Led ekranlı muhteşem sahne ve ses sistemi halkın beğenisini toplarken, led ekranlarda zaman zaman Eğirdir Belediyesi’nin ve Başkan Osman Nuri Özmeral’in faaliyetleri yer aldı.



İlk olarak sahneye çıkan TRT Sanatçısı Figen Biricik söylediği şarkılarla hayranlarını mest etti. Hareketli parçalarıyla halkı ayağa kaldırıp oynatan Figen Biricik, Eğirdir’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. İkince defa geldiği Eğirdir’de huzur bulduğunu da ekleyen sanatçı, halkın sıcak ve samimi olmasından dolayı da ayrıca teşekkür etti.



Figen Biricik söylediği şarkılar sonrasında Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel tarafından Eğirdir Belediyesi adına çiçek ve kristal elma takdim etti. Sanatçıya teşekkür eden Aksu Kaymakamı İbarhim Özdel, “Yüreği her dakika Eğirdir için atan Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral’e böyle bir konseri tertiplemesinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



Figen Biricik’in ardından sahne alan Murat Tekyıldız, yeni klip çektiği şarkısıyla sahneye çıktı. Eğirdir’e yabancı olmadığını, Eğirdir halkının da kendisini tanıdığını belirten Murat Tekyıldız, Eğirdir’de bir klip çekeceğini söyledi. Eğirdir’e her geldiğinde bir defa daha aşık olduğunu ifade eden Murat Tekyıldız, vatandaşlara yoğun ilgi göstermelerinden dolayı teşekkür etti. Sahnede uzun süre kalan ve kendi bestelerini seslendiren Tekyıldız’a Eğirdir Belediyesi adına çiçek ve kristal elma takdimini BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin yaptı. Baka Genel Sekreteri Tuncay Engin, “Eğirdir her geçen gün güzelliklerine güzellik katıyor. Belediye Başkanımız Eğirdir’imizi daha da ileriye götürmek için çalışıyor. Eğirdir Belediyesi’nin yapmış olduğu konserin güzelliği ve muhteşemliği meydandaki halkın katılımıyla ortaya konmuş oluyor. Konsere en az 10 bin kişinin katıldığını tahmin ediyorum. Halkın yoğun ilgi gösterdiği konserin devamını bekliyoruz. Eğirdir’imize gelerek halkımıza birbirinden güzel şarkıları söyleyen Murat Tekyıldız kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral’e de Eğirdir’de bu kadar güzel konseri tertiplediği için ayrıca teşekkür ediyorum. Bütün Eğirdir halkına selâm ve saygılarımı iletiyorum” dedi.



Mustaf Ceceli sahne almadan önce halkı selâmlama konuşması yapan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Eğirdir Belediyesi olarak her zaman doğru ve dürüst çalışmalara imza attık. Çalmadık, çaldırtmadık. Kimseye peşkeş çekmedik. Yeni yeni Eğirdir’imizi kalkındırmaya çalışıyoruz. Batmış bir Belediyeyi düzlüğe çıkardık ve Allah’ın izniyle siz saygıdeğer halkımızın destekleriyle güçlenmeye devam ediyoruz. Artık Eğirdir’imiz siyasetten uzak birlik ve beraberlik içerisinde olma yolunda hızla ilerliyor. Doğrudan yana olan ve yanlışın karşında durabilen bir toplum yapısına kavuştuk diyebilirim. Saygıdeğer halkımız destekliyor, Belediyemiz güçleniyor, Eğirdir’imiz gittikçe güzelleşiyor. Eğirdir, ne senin, ne benim, Hepimizin. Eğirdir sizinle daha güzel” dedi.
Eğirdir’de açılan Yüksekokulların müjdesini veren Başkan Özmeral, Eğirdir’de iki yeni yüksek okulun açıldığını söyledi. Başkan Özmeral, “4 yıllık eğitim öğretim verecek Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulumuz öğrenci almaya başladı. Bunun yanında Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulumuz da resmen açıldı ve yakın zamanda öğrenci alacak. Buradan saygıdeğer halkımıza bu müjdeyi vermiş bulunuyoruz. İki yeni yüksek okulumuz Eğirdir’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.



En küçüğünden en büyüğüne herkese sevgi ve selâmlarını gönderen Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, konsere katılan bütün herkese teşekkür etti.



Başkan Özmeral’in konuşmasının ardından halkın heyecanla beklediği Mustafa Ceceli sahne aldı. Sahne performansıyla sevenlerini bir defa daha kendine hayran bırakan Mustafa Ceceli, kıpır kıpır hareketleriyle ve söylediği şarkılarla konsere katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Söylediği şarkıları hayranlarıyla birlikte söyleyen Mustafa Ceceli, sahnedeki müzik aletlerini tek tek çalarak ne kadar maharetli olduğunu da gözler önüne serdi.



Saat 22.45’de sahne alan sanatçı Mustafa Ceceli gecenin geç saatlerine kadar sahnede kalması hayranlarını sevindirdi. Mustafa Ceceli sahnede söylediği şarkıların arasında Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in kendisine takdim ettikleri çiçek ve kristal elmayı kabul etti. Eğirdir’in çok güzel bir ilçe olduğunu söyleyen Mustafa Ceceli, doğa harikası ilçede olmaktan dolayı mutluluğunu ifade ederek, Adana Valisi Eğirdirli Hüseyin Avni Coş ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür etti.



Çiçek ve kristal elma takdiminden sonra şarkılarına devam eden Mustafa Ceceli, davulcusuyla birlikte sahne önüne inerek oynamaya başladı. Mustafa Ceceli, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i de oturduğu yerden kaldırarak karşılıklı oynadılar.



Kale Meydanı’nın hıncahınç dolduğu gece sonrasında vatandalar Başkan Özmeral’in yanına gelerek teşekkür ettiler. Başkan Özmeral, yapılan her iş ve işlemin halkın adına yapıldığını ve her geçen gün daha güzel işlere hep birlikte imza atacaklarını söyledi.



Unutulmaz geceye diğer illerden, ilçelerden, köylerden gelenler de konser sonrası ilçeden ayrılmak için uzun süre trafikte kuyruk oluşturdular.



Hiçbir olayın yaşanmadan sona erdiği konser sonrasında Başkan Özmeral, Belediye çalışanlarına, Polis Teşkilatı Mensuplarına ve vazife alan herkese teşekkür etti.






Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum